SPORT
kézilabda
#női kézilabda
#Kisvárda
#Fehérvár
Már melegítenek az év utolsó meccsére
Szerdán, az év utolsó mérkőzésén a Fehérvárt fogadja a kisvárdai KKC élvonalbeli kézilabdacsapata. Az előző szezont ellenük fejeztük be, akkor Szabó Nina 8 góljának is köszönhetően az idény legnagyobb különbségű győzelmét aratták a kisvárdai lányok (29-20).

A koronázó város gárdája eddig hat mérkőzést játszott az aktuális kiírásban, öt vereségük mellett egyetlen győzelmüket a Dunaújváros ellen szerezték. Utoljára szeptember 24-én a Boglári Akadémia-SZISE elleni vesztes mérkőzésen léptek pályára.

A vereséget követően lemondott az együttes vezetőedzője, Deli Rita, helyét addigi másodedzője, Józsa Krisztián vette át, munkáját pedig Siti Eszter segíti. Bár mérkőzést régen játszottak, mozgalmas heteken van túl a Fehérvár. Triscsuk Krisztináék svájci ellenfele visszalépett, így játék nélkül jutottak tovább az Európa Liga harmadik selejtezőkörébe. A csoportkörbe jutásért a Storhamart kapták, a két fél megegyezése alapján mindkét mérkőzést Norvégiában játszották volna, azonban a helyi hatósági előírások és a beutazási protokoll miatt a Fehérvár lemondta a mérkőzéseket. Sok más csapathoz hasonlóan őket sem kímélte a koronavírus-járvány, októberben és novemberben kétszer is járványügyi megfigyelés alá kerültek.

Kisvárdán sem teltek eseménytelenül az utóbbi hetek, annak ellenére, hogy csapat közel ötven napja nem lépett pályára. Egyik játékos pozitív mintát produkált, így a lányok tíz napos karanténba kerültek, majd ezt követően folytatták a munkát az év utolsó mérkőzésére.

- A karantén után, a tervek szerint elvégeztük a munkát, hogy ez mire elég, az majd a mérkőzésen derül ki, mivel mi is régen játszottunk. Jelen pillanatban nehéz megítélni a csapat formáját, az edzéseken azonban azt látom, hogy nagyon motiváltak a lányok és ez bizakodásra ad okot. Nagyon várják a mérkőzést, hiszen egy játékos azért dolgozik, azért edz, hogy a pályán tudja bizonyítani tudását. Nem téveszt meg bennünket a Fehérvár helyezése. Nehéz mérkőzésre számítok, mert ellenfelünk jó játékerőt képvisel, olyan játékosai vannak a keretben, akik sok nagy csatát megéltek már. Hazai pályán azonban csak a győzelem lehet a célunk – fogalmazott a vezetőedző, Bakó Botond.

A Fehérvár kapuját az a Tea Pijevic őrzi, aki a nemrég véget ért Európa-bajnokságon bravúrt bravúrra halmozott és elévülhetetlen érdemeket szerzett a horvátok remek szereplésében.

- Természetesen készültünk belőle is, tudjuk, hogy milyen lövésekkel lehetünk ellene a leghatékonyabbak. Egy csapat azonban nem egy játékosból áll, mi a felkészülés során mindenkit kielemezünk, felkészülünk a játékából – reagált a felvetésre a szakember.

A kisvárdai csapat sérült játékosai felépültek, így az idény során először teljes kerettel tudják felvenni a harcot.