NAGYVILÁG
Belföld
Már lehet jelentkezni a hétvégi tesztelésre
A pedagógusok és szociális intézmények dolgozóinak korábbi teszteléséhez hasonlóan a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók – többek között falugondnokok, házi segítségnyújtást végző szociális dolgozók, családsegítők, utcai és közösségi szociális munkát végzők, hajléktalanellátásban dolgozók, gyermekvédelemben dolgozók – is jelentkezhetnek a koronavírus elleni célzott csoportos gyorstesztelésre.

A tesztelést a kormányhivatalok szervezik a mostani hétvégén, országszerte 127 mintavételi ponton várják az ágazatban dolgozókat. A vizsgálatok célja a járvány terjedésének további lassítása és emberek egészségének védelme. Az érintettek a várakozás elkerülése érdekében a https://szocszures.kh.gov.hu/ honlapon már foglalhatnak időpontot - olvasható a koronavirus.hu kormányzati portálon.

Az ingyenes és önkéntes, antigén gyorsteszttel folytatott vizsgálatra mindazok jelentkezhetnek, akik állami vagy önkormányzati, illetve civil vagy egyházi ellátást biztosítanak rászorulóknak. Hogy konkrétan kik, azt IDE kattintva olvashatja.

- FrissMédia -