KÉK FÉNY
Már el is ítélte az állatkínzó orvvadászt a bíróság
Mint írtuk reggel, a Nyíregyházi Járási Ügyészség soron kívül állította bíróság elé azt a besenyődi orvvadászt, aki előbb egy fácánt, majd egy őzet fogott hurokkal. Az ügyben már megszületett a jogerős ítélet.

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. február 19-én gyorsított eljárásban orvvadászat és állatkínzás bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte H. J. vádlottat.

Tényállás szerint a vádlott 2019. január 23-án körülbelül 10 db hurkot helyezett el a Napkor Erdőgazdák Zrt. sértett tulajdonában álló területen azért, hogy állatokat ejtsen el. Rövid időn belül egy fácánkakas lépett a hurokba, ahonnan szabadulni nem tudott, és elpusztult. A vádlott a fácánkakast január 24-én otthonába vitte.

2019. január 25-én egy őz lépett be a hurokba, és szintén elpusztult. A vádlott a tetemet aznap kivette a hurokból, és betakarta hóval azért, hogy majd este elszállítsa. Erre azonban nem volt lehetősége, mert cselekményét észrevették. A két állat értéke 85.000 forint volt.

Az ítélet jogerős.