SPORT
Labdarúgás
Már biztos, hogy kiáll holnap a Kisvárda - de hogyan?
Tegnap adtunk hírt arról, hogy a Kisvárda Master Good FC csapatában több meghatározó játékos mellett a három edző is elkapta a koronavírust. Néhány nap szünet után azonban csütörtökön és pénteken már újra edzettek a korábban pozitív teszteredményt produkáló játékosok.

A mai és a tegnapi edzést is Révész Attila sportigazgató vezette. Őt kérdeztük arról, hogyan állnak ki szombaton a Felcsút ellen.

- Ki fogunk tudni állni, 15 labdarúgónknak már van negatív tesztje - mondta el Révész Attila. A kezdőcsapat még nincs meg, két játékosnak még várják a teszteredményét. Most is adtak le újabb mintákat. Több labdarúgó tesztje tegnap pozitív volt, meghatározó játékosok estek ki.

A helyzet nagyon képlékeny - hogy kik lépnek pályára a Puskás Akadémia ellen, az majd holnap derül csak ki. Az biztos, hogy a kezdőcsapatban most azok kapnak játéklehetőséget, akik eddig kevesebbet szerepeltek. A sportigazgató azt várja el tőlük, hogy méltónak mutatkoznak, megmutatják, hogy joggal kerültek be a csapatba. Semmi különös taktikai variációval nem készülhettek ebben a cseppet sem könnyű helyzetben - ma is kiesett egy olyan játékos, aki holnap szerepelt volna a csapatban. Most nem eredményben gondolkodnak, hanem szeretnének így is jó játékot mutatni - mondja.

Révész Attila szerint sok a bizonytalanság: nem csak az, hogy melyik játékos mikor tud felmutatni a pályára lépéshez elengedhetetlen negatív teszteredményt, de az is, hogy a koronavíruson átesett kisvárdai focisták fizikai állapota mennyire esik vissza. Különösen érdekes lesz ez akkor, amikor egy héten belül három meccse is lesz a csapatnak: a Honvéddal, az Újpesttel és a Mol Fehérvárral.

Van hát miért szurkolnunk holnap is, meg a következő hetekben is. Amikor remélhetően már negatív lesz a meghatározó játékosok tesztje.

- FrissMédia -