AKTUÁLIS
#Bessenyei György Gimnázium
#besi
#tanulmányok
#tanévnyitó
#GE Hungary
#Future Talents
Már bizonyítványt osztottak az évnyitón
„Amit mi adni tudunk, az örökre megmarad!” - hangzott el az immáron 107 esztendős, nem csupán térségünkben, hanem országszerte ismert és elismert Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium évnyitó-ünnepségén.

Az intézmény népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy egyre nagyobb az érdeklődés a felvételiző diákok között a patinás oktatási intézmény iránt: az új tanulók létszáma 206 fő, ez 35-tel több, mint a tavaly végzett évfolyam!

Ráadásul a Besis diákok tanulmányi eredménye is évről-évre javuló tendenciát mutat: a tavaly év végi iskolaátlag 4,35 lett 138 kitűnő tanulóval, továbbá a végzős diákok 84,8 százaléka nyert felvételt felsőoktatási intézményekbe.

Az sem meglepő, hogy még el sem kezdődött a tanév, de Biró Gábor igazgató már az évnyitón eredményekről számolhatott be. Például, az ELTE TTK Természettudományi Kommunikáció Központ "A világ érdekes" címmel, középiskolás diákok számára meghirdetett online természettudományos poszterversenyén Szabó Boglárka, 10.e osztályos tanuló "Teljes fényerőn" című pályamunkája 1. díjat kapott, valamint - egyedüliként képviselve megyénket - Keresztes Réka a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóintézetében az „AKI Kíváncsi Kémikus” kutatótáborban vett részt. És az sem szokványos egy iskolai évnyitón, hogy bizonyítványokat osztanak, de a Besiben ez is így volt: a GE Hungary - Future Talents Program keretében szerzett középfokú üzleti angol nyelvvizsga bizonyítványokat már az első tanítási napon kezükbe vették a sikeres vizsgát tett diákok.

Biztosak vagyunk abban, hogy a Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 2018/19-es tanévében is – melyben 850 diák kezdte meg tanulmányait - számos programmal és helyi,-hazai, valamint nemzetközi versenyeredménnyel bővelkedik majd.

- Friss Média -