NAGYVILÁG
Belföld
Már 25 MICHELIN Guide ajánlást elnyert hotele van Magyarországnak
Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissima díjas turisztikai szakújságíró elmondta: a hotelek esetében a Michelin-ajánlás feltétele a kiváló szolgáltatás, a kiemelkedő szerviz, a hotel vendéglátóhelyeinek jó minősége. A Michelin-ajánlást elnyert hotel kaphat majd Michelin-kulcsot is - mondta a szakértő.

A júniusi négy új minősítéssel együtt már negyedszáz magyar szálláshely került be a világszerte ismert MICHELIN Guide által ajánlott szálláshelyek közé. A világ vezető étteremkalauza ez év áprilisában jelentette be, hogy a vendéglátóhelyek mellett megkezdi a hotelek titkos minősítését is, jelenleg máris világszerte 5000 szálláshelyet ajánl az utazók figyelmébe. Az új magyarországi minősítéseknek is köszönhetően pedig a nemzetközi kiadványban Magyarországot immár tíz olyan MICHELIN által ajánlott hotel is képviseli, amelyben Michelin-ajánlást, vagy Michelin-csillagot elnyert étterem várja vendégeit.

A MICHELIN Guide négy éve ismeri el a kiemelkedő szálláshelyeket ajánlással, 2024-től viszont a legkiválóbb hotelek az éttermi csillagokhoz hasonló MICHELIN Kulcsokat is kaphatnak. Az újítás célja, hogy a MICHELIN Guide teljes utazási élményt nyújthasson azoknak, akik a világszerte ismert kalauzt, vagy a mobilapplikációt használják. Jelenleg a gasztro- és immáron szálláshelykalauz világszerte több mint 5000 olyan szállodát ajánl, amelyek építészeti megoldásaikat, szolgáltatásaikat és karakterüket tekintve is kiemelkednek a piaci kínálatból.

MICHELIN Kulcsot ugyanakkor csak azok a szállodák kaphatnak, amelyek előtte már elnyerték a MICHELIN Guide ajánlását. Ezért is jelentős, hogy immár 25 hazai szálloda érte el ezt a minősítést. Közülük pedig négy, az Andrássy Kúria, a Platán Udvarház, az Avalon Resort & Spa és a Tokaj Minaro júniusban került fel a MICHELIN Guide által ajánlott hotelek közé. Az ugyanakkor nem tudható, hogy bővül-e a lista, és amennyiben igen, mikor, mivel a szálláshelyek minősítését az éttermekhez hasonlóan titokban végzik.

A magyar szálláshely-szolgáltatás dinamikus fejlődése, és a magas minőségű szolgáltatások előretörése nagymértékben járul hozzá ahhoz, hogy a gasztronómiai világtérkép mellett Magyarország immár a magas minőségű szolgáltatásokat kereső turisták úti céljai között is egyre hangsúlyosabban jelenik meg” – emelte ki Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az új ajánlások kapcsán.

Az elmúlt évek gasztronómiai forradalmának köszönhetően hazánk vendéglátóhelyei is nagy sikerrel szerepelnek a MICHELIN Guide kiadványában. Tavaly minden korábbinál több, országszerte összesen 73 étterem került be a francia kalauz magyarországi ajánlójába, amelyben hazánkat így két 2 Michelin-csillagos, hét 1 Michelin-csillagos, hét Bib Gourmand, valamint további, összesen 57 Michelin-ajánlott étterem képviseli. Országszerte pedig jelenleg 10 olyan Michelin-ajánlást elnyert hotel is várja vendégeit, amelyekben Michelin-ajánlott, vagy Michelin-csillagos étterem üzemel.

Michelin-ajánlást elnyert hotelek

A hotelben üzemelő Michelin-ajánlott vagy Michelin-csillagos étterem

Anantara New York Palace Budapest

White Salon (ajánlás)

Andrássy Kúria & Spa

Bobajka (ajánlás)

Avalon Resort & Spa

Avalon (ajánlás)

BOTANIQ Turai Kastély

Clarisse (ajánlás)

Hotel Rum Budapest

Salt (MICHELIN csillag)

LUA Resort

NOON Restaurant & Lounge (ajánlás)

Matild Palace

Spago by Wolfgang Puck (ajánlás)

Platán Udvarház

Platán Gourmet (Két MICHELIN csillag)

Prestige Hotel Budapest

Costes Downtown (ajánlás)

Verno House

Flava Kitchen & More (ajánlás)

A MICHELIN Guide ajánlását ez idáig elnyert hazai hotelek:

MICHELIN Guide ajánlását elnyert hotelek

Település

Anantara New York Palace Budapest

Budapest

Andrássy Kúria & Spa

Tarcal

Aria Hotel Budapest

Budapest

Avalon Resort & Spa

Miskolctapolca

Baltazar Budapest - Boutique Hotel

Budapest

BOTANIQ Castle of Tura

Tura

Continental Hotel Budapest

Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Budapest

Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

Budapest

Hotel Clark Budapest

Budapest

Hotel Collect

Budapest

Hotel Rum Budapest

Budapest

Hotel Vinifera Wine & Spa

Balatonfüred

Kozmo Hotel Suites & Spa

Budapest

LUA Resort

Balatonfüred

Matild Palace, a Luxury Collection Hotel

Budapest

Minaro Hotel Tokaj

Tokaj

Palatinus Boutique Hotel

Pécs

Párisi Udvar Hotel Budapest

Budapest

Pest-Buda Hotel - Design & Boutique

Budapest

Platán Manor

Tata

Prestige Hotel Budapest

Budapest

Stories Boutique Hotel

Budapest

The Ritz-Carlton Budapest

Budapest

Verno House

Budapest