Mákos túrógombóc
Hozzávalók:
500 gramm sovány túró
150 gramm zabpehely
2 tojás
folyékony édesítő
4-6 evőkanál darált mák
4 csomag vaníliás cukor vagy vanília aroma
2 doboz 12%-os tejföl
A túrót, a zabpelyhet, a tojást ízlés szerinti mennyiségű édesítővel összegyúrjuk. Hűtőben 30 percig pihentetjük, majd gombócokat formázunk. Forrásban lévő vízben kifőzzük, amíg a gombócok a víz tetejére feljönnek. A mákot összekeverjük a vaníliás cukorral és meghempergetjük benne a gombócokat. A tejfölt összekeverjük édesítővel majd tálaljuk a gombócokkal.
Ebből a mennyiségből 16 gombóc lesz.
Diétázóknak is ajánlott ☺ egy adag (5 gombóc) 350 kalória
Tipp: cukormentes lekvárral vagy erdei gyümölcs pürével tovább fokozható az ízkavalkád.
Kép és szöveg: Novák Viki