Mákos guba torta :)
Hozzávalók:
8 db kifli
1 liter tej (fél liter a gubához a többi az öntethez)
1 csomag Dr. Oetker bourbon vaníliás cukor
40- 50 dkg darált mák
20 dkg porcukor
2 csomag Aranka vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
500 ml Hulala habtejszín
1 citrom reszelt héja
Karikákra vágjuk a kifliket majd sütőpapírral kibélelt tepsiben 180-200 fokos sütőben ropogósra pirítjuk. Kb. fél liter tejet 1 csomag bourbon vaníliás cukorral picit felforralunk. Csatos tortaformában elhelyezzük a pirított kifli karikákat. Összekeverjük a mákot a porcukorral és a reszelt citromhéjjal, majd megszórjuk a kifliket a bekevert porcukros mákkal és közben fokozatosan adagoljuk hozzá a fél liter forró tejet és lazán összekeverjük. Sütőbe tesszük, majd 180 fokon kb. 10 percig sütjük.
A vaníliás pudingot (Aranka) összekeverjük a maradék fél liter tejjel,majd ha kihűlt ezzel az öntettel nyakon öntjük a gubát. A Hulala tejszínt felverjük és a tetején egyenletesen eloszlatjuk a tejszínhabot.
Próbáljátok ki! Vidám kavarást mindenkinek!
Szöveg és fotó: Novák Viki