KULTÚRA
Gasztro
Mákos guba az ősz sztárja
A mákos guba szinte minden családban nagy kedvenc, ma a klasszikus verziót hoztam el Nektek modern köntösben. Alkalomra vagy hétvégi desszertként egyaránt az évszak sztárja lesz. Próbáljátok ki! Vidám kavarást mindenkinek!

Mákos guba torta :)

Hozzávalók:

8 db kifli

1 liter tej (fél liter a gubához a többi az öntethez)

1 csomag Dr. Oetker bourbon vaníliás cukor

40- 50 dkg darált mák

20 dkg porcukor

2 csomag Aranka vaníliás pudingpor (főzés nélküli)

500 ml Hulala habtejszín

1 citrom reszelt héja

Karikákra vágjuk a kifliket majd sütőpapírral kibélelt tepsiben 180-200 fokos sütőben ropogósra pirítjuk. Kb. fél liter tejet 1 csomag bourbon vaníliás cukorral picit felforralunk. Csatos tortaformában elhelyezzük a pirított kifli karikákat. Összekeverjük a mákot a porcukorral és a reszelt citromhéjjal, majd megszórjuk a kifliket a bekevert porcukros mákkal és közben fokozatosan adagoljuk hozzá a fél liter forró tejet és lazán összekeverjük. Sütőbe tesszük, majd 180 fokon kb. 10 percig sütjük.

A vaníliás pudingot (Aranka) összekeverjük a maradék fél liter tejjel,majd ha kihűlt ezzel az öntettel nyakon öntjük a gubát. A Hulala tejszínt felverjük és a tetején egyenletesen eloszlatjuk a tejszínhabot.

Próbáljátok ki! Vidám kavarást mindenkinek!

Szöveg és fotó: Novák Viki