SPORT
Labdarúgás
Majoros Imre lett 2018 legjobb utánpótlás-edzője megyénkben
A Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium testnevelő tanára az elmúlt években az utánpótlás nevelés terén elsősorban a vásárosnaményi DSE sportegyesületben elért eredményei alapján érdemelte ki a rangos elismerést.

Majoros Imre elmondta, hogy az egyesület folyamatosan szép eredményeket ér el az utánpótlás terén, így a nagyobb egyesületek, mint például a kisvárdai vagy a nyíregyházi figyelik a munkájukat és sok ifjú tehetség kerül ki a DSE szárnyai alól. Az edző azt is elmondta, hogy ettől az évtől kezdődően elindítottak egy U15-os leány foci csapatot, akik futsal és füves pályán is mérkőznek. Ezt a tevékenységüket az egyesület tovább kívánja erősíteni - tette hozzá.

Majoros Imre úgy véli, hogy ezeket az erőfeszítéseket honorálta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Labdarúgó Szövetség akkor, mikor őt tartották méltónak erre a díjra.

A most 45 éves edző - saját bevallása szerint -, amióta megtanult járni a futball tölti ki az életét. Vásárosnaményi születésűként ott is kezdett el focizni, amikor is 15 évesen a Ferencváros leigazolt labdarúgója lett, ahol öt évig „nevelkedett.” Ez az öt év remek lehetőségeket adott neki, mint mondja, nagyon sok utánpótlás bajnoki eredményéket ért el csapatával. Ebben az időszakban - szinte párhuzamosan - három és félévig a korosztálya legjobbjai között szerepelhetett a válogatottban, címeres mezben. Olyan focistákkal játszott együtt, mint a Vincze Ottó, Rutka János vagy Zavadszky Gábor. Ezek az előzmények alapozták meg a pályafutást az edzőnek.

Egyébként Majoros Imre 2001-ben szerezte meg a hivatalos edzői papírt és már abban az évben elkezdett gyermekekkel foglalkozni Vásárosnaményban. licenc birtokában edzősködött szülővárosában, de Kisvárdán is megfordult, amikor újjáalakult a Várda SE, ahol fenőt edző volt és hosszú évekig az utánpótlás neveléssel is foglakozott.

Az edzői munkát az egyesületben 2006-ban kezdte meg, a DSE égisze alatt nem csak edzői, de a szakmai vezetést is ellátja immáron három korosztály számára.

Majoros Imre már több éve csak gyerekekkel foglalkozik, hiszem, mint mondja: nekik szeretné átadni a tudást, ismereteket, amit az elmúlt évtizedek során megtapasztalt, a képzések során magáévá tett.

Az edző bízik abban, hogy tevékenysége által a fiatalok inkább a futball felé fordulnak, mint korunk veszélyes s a fiatalokat fokozottan veszélyeztető káros szenvedélyekhez.

-FrissMédia-

Fotó: Bodnár Zsolt