KÉK FÉNY
Majdnem húszezerszer hívta az exét, zaklatással vádolják
Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség egy 46 éves férfira, aki a volt barátnőjét zaklatta, és csaknem 18 ezerszer hívta fel őt, illetve üzent neki telefonon - közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A férfi a távoltartást elrendelő bírósági határozat, majd a távoltartási szabályok megszegése miatt kiszabott rendbírság ellenére sem hagyott fel volt barátnője zaklatásával, ezért idén májusban a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A vádlott 2016-tól 2020-ig élt párkapcsolatban a sértettel, de a szakítást nem volt hajlandó elfogadni, és naponta - főként telefonhívásokkal, de üzenetekkel is - próbált kapcsolatba lépni vele, valamint többször megjelent a lakásánál is azért, hogy béküljön ki vele.

A vádlott ismerte a sértett közösségi oldalon lévő profiljához, valamint az e-mailfiókjához tartozó jelszavakat, és többször kutakodott volt barátnője üzeneteiben, leveleiben, közösségi oldalán üzeneteket és ismerősöket törölt.

A férfi 2020 májusa és 2021 januárja között mintegy 14 ezer alkalommal kezdeményezett hívást vagy küldött üzenetet a sértettnek.

A folyamatos zaklatás, a sértett mindennapi életvitelének súlyos megzavarása miatt a Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottal szemben idén januárban távoltartást rendelt el, de a férfi ezt megszegte és folytatta a zaklatást.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség indítványára 2021 májusában a nyomozási bíró elrendelte a férfi letartóztatását.

Az ügyészség zaklatás, valamint információs rendszer megsértése miatt nyújtott be vádiratot, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozva a férfire.

- MTI -

Képünk illusztráció.