KÉK FÉNY
Majdnem az útra borult egy oszlop Szabolcsveresmarton
Füst, szabadtéri tűz miatt is riasztották hétfőn Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltóit. Kiderült, hogy kerti hulladékot égettek a jelzett helyszíneken, a nyírmadai Bem, valamint a vásárosnaményi Kraszna utcában - írja legfrissebb közleményében a katasztrófavédelem szóvivője.

Az esettel kapcsolatban Rutkai-Dér Vivien szóvivő azt írja, hogy a tüzeket a tulajdonosok eloltották a baktalórántházi hivatásos, valamint a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók kiérkezésekor. Megjegyezte, hogy térségünkben jelenleg nincs tűzgyújtási tilalom, ám többek között Nyírmada és Vásárosnamény is rendeletekben szabályozza az avar és kerti hulladék égetését. Több településen nem engedélyezett az ilyenfajta égetés.

Hajnali öt óra körül érkezett egy bejelentés, miszerint Szabolcsveresmarton, a Kossuth úton veszélyesen megdőlt az úttest irányába egy oszlop, veszélyeztette a járműforgalmat. A kisvárdai hivatásos tűzoltók értesítették a szolgáltatót, majd a vezetéket lekötötték, a helyszínt biztosították a szolgáltató szakembereinek kiérkezéséig.

- FrissMédia -