AKTUÁLIS
#Orbán Viktor
#évértékelő
#Várkert Bazár
Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött
Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében.
"Az igazi nagy utazás még vár a magyarokra, és a legnagyobb győzelmek még csak most jönnek" - fogalmazott a kormányfő.

Beszédében bejelentette a középiskolai nyelvoktatás korszerűsítését, közölve: minden középiskolás a 9. és a 11. tanév nyarán kéthetes külföldi nyelvtanfolyamon vehet részt a kormány költségén.

Beszámolt továbbá arról, hogy a kormány döntése értelmében 700 milliárd forintot fordítanak egészségügyi fejlesztésekre, ideértve a budapesti centrumkórházak megépítését is.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint az elmúlt évtized legnagyobb hatású évértékelője volt a vasárnapi.

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében többi között arról beszélt, hogy nemzeti büszkeségünknek gazdasági alapja is van, és egy hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be.

Kocsis Máté az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a magyar kormány a családok támogatásáról szóló döntéseivel egész Európa számára is világossá tette, hogy a bevándorlással szemben a gyermekvállalást helyezi előtérbe.

A családok anyagi támogatásáról szóló mostani intézkedésekről pedig kijelentette:

"a gyermekvállaláshoz soha ilyen mértékű segítséget egyetlen kormány sem biztosított még, nem csak Magyarországon, de Európában sem".

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

- MTI -