KULTÚRA
Nyelvünk kincsei
Magyarok a világban - izgalmas konferencia lesz a hétvégén
Nyelv, innováció és oktatás. Ezek a főbb területek, melyeket felölel a Magyar Nyelvőr Alapítvány szombati konferenciája az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, Budapesten. A rendezvény támogatója a PAIGEO, a Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány.

Az előadók és az előadások listája egyaránt impozáns. A nyelvész szakma nagyágyúi tartanak előadást délelőtt 10-től, elsősorban az ELTE Bölcsészettudományi Karáról - köztük Dr. Keszler Borbála, Dr. Balázs Géza, Dr. Juhász Dezső professzorok, Dr. Bóna Judit vagy Dr. Kiss Róbert Richard. De felszólal a New York Egyetem professzora, Dr. Karl Bardosh is - ő Magyar nyelven az USA-ban címmel ad elő.

A témák között szerepelnek még egyebek mellett a köszönésformák, a magyar írásjelhasználat és Európa, az anyanyelv és a személyiség viszonya vagy éppen a magyar nyelv oktatása itthon és a nagyvilágban. Elmélet és gyakorlat ad tehát egymásnak randevút, egészen olyan kézzelfogható témáig, mint a pályakezdő fiatalok és az internet világa.

A Magyar Nyelvőr Alapítvány szeretettel vár mindenkit 2019. március 30-án, szombaton délelőtt 10 óráról a Magyarok a világban - nyelv, innováció, oktatás konferenciára az ELTE ELTE Bölcsészettudományi Karán, 1088 Budapest, Múzeum körút 6-8., főépület fsz. 11-es terem.

- FrissMédia -