PUZZLE
Cukiság
Macskaparkban jártunk Cipruson
Ha Ön szereti a macskákat, akkor megérti a ciprusiakat. Ők egyenesen imádják őket. Külön parkban kényeztetik a cicusokat.

Az állatok eredetileg egy kolostorban laktak, pontosabban annak kávézójában. Rengetegen voltak, ezért szerelem ide vagy oda, valamit kezdeni kellett velük. Hat évvel ezelőtt kaptak hát saját földterületet a kolostortól, hogy költöznének már oda.



Az állatbarátok is beszálltak: összedobtak 10 ezer eurót, hogy kerítést emeljenek a macskák köré. Hogy a kis kedvencek ne gázoltassák el magukat a közeli autóúton vagy ne tépessék szét magukat a kóbor kutyákkal. Amint kész lett a biztonságos terület, a megunt cicáikat is odahordták dobozokban a környékbeliek. Ma úgy körülbelül 800 négylábú dorombol a Páfosz közeli parkban. Ahova befogadnak minden macskát, legyen az bár sánta vagy beteg.



Önkéntesek gondozzák az állatokat, Dawn Foote és férje, Mark irányításával. A tápot adományokból veszik, onnét származik a sok fekvőhely, tálka, pokróc is. A macskákat persze ivartalanítják, hogy kezelhető szinten tudják tartani a számukat. Bár így is nehéz elképzelni, honnét tudtak 800 nevet előhalászni nekik. Mark állítólag mindegyik cicáét tudja.



Nemcsak látogatókat: örökbefogadókat is vár a ciprusi macskapark Páfosz mellett. Megfelelő papírokkal Ön is hazahozhat innét egy macskát. De ha ezt macerásnak találja, évi 50 euróval a sajátjaként támogathat egyet a távolból is. Eddig 750 cica kelt el így az évek során.



A macskák simogathatók. Ezt ők is tudják és el is várják. Ha egy látogató kis szünetet tart a sétában, máris doromboló had veszi körül.



- FrissMédia -