KULTÚRA
Fesztivál
Ma zár - megnéztük fényes délben is a Szigetet!
Sok a változás a két év kényszerszünet után. Idén a K híd nincs feldíszítve, bár előtte az üdvözlet szót rengeteg nyelven ráírták szalagokra. A szokásos érkezési látvány így elmarad, viszont a beléptetés sokkal gyorsabb, mivel már bent a Szigeten történik.

De nem ez az egyetlen változás a 28. Szigeten. Színpadokat korábban is helyeztek át, de most például a terület egy részét természetvédelmi okokból lezárták, viszont sátrak jelentek meg új helyeken. Sokkal több a védett sátortábor és feltűnően több mosdó és vécé van a rendezvényen. A szabadtéri piszoárok egy újabb típusa is megjelent: talán kicsit furcsa, de a célnak megfelel.

Az éttermek nagy része egyenpavilonokba került, és úgy tűnik, kevesebb az olyan hely, ahol le lehet ülni beszélgetni, kávézgatni, iszogatni.

A sziget végén működik a strand, ami egy nagyjából kétméteres bekerített sávot jelent. Ennek ellenére népszerű a környék, mert a nagy fák alatt kicsit hűvösebb van.

Beszélgettünk angol fiúkkal. Londonból jöttek, és azt mondták, hogy az árak közel vannak az ottani színvonalhoz, jóllehet mivel ez Budapest, alacsonyabbakra számítottak. De mivel az angol fesztiválok kétszer ilyen drágák, nem panaszkodnak. A Sziget más, mint a brit fesztiválok, ennek jobban szeretik a hangulatát. A sátorban nagyon meleg van, mondják, ezért is jöttek ki a folyópartra. Először vannak itt, és a Sziget után még lesz két napjuk, hogy a várost is megismerjék.

Egy lett lány szájmaszkban volt, ami nagyon ritka, százalékban ki se fejezhető a maszkot hordók száma. Azt mondta, hogy nem a covidtól fél: mikor ideutazott, már kicsit köhögött és itt a nagy por miatt hordja a maszkot. Itt volt az egész fesztivál alatt és főleg a zenei programok érdeklik. Az árak szerinte hasonlóak például a szlovák fesztiválokéihoz.

- FrissMédia -