NAGYVILÁG
Belföld
​Ma kezdődik a 15. Nemzeti Vágta
A versenyzők eskütételével majd a Kishuszár, a Fogat- és a Nemzeti Vágta előfutamaival kezdődik ma a 15. Nemzeti Vágta Budapesten a Hősök a terén.

Az idén 15 éves lovas versenysorozatot szombaton és vasárnap rendezik a Hősök terén kialakított pályán. A szombati program az előfutamok után történelmi lovasgálával, kocsitoló versennyel folytatódik, este a különleges szilvásváradi méneshajtást követheti figyelemmel a közönség.

Vasárnap tartják a további versenyeket, a középfutamokat, valamint a nemzetközi futam és a Nemzeti Vágta döntőjét. A nemzetközi futamon idén 12 ország versenyzője áll rajthoz.

A jubileumi évforduló alkalmából a Nemzeti Vágta idei programjai a 15-ös szám köré szerveződnek: az esemény egyik leglátványosabb eleme lesz a 150 gyerek felvonulása póniháton.

Ezen kívül hagyományos történelmi lovasfelvonulással, 1848-as csatajelenetekkel és a Győri Ördöglovasok jubileumi bemutatójával is készülnek a szervezők.
A döntő futamokat vasárnap délután a Duna csatorna élőben közvetíti. A Nemzeti Vágta részletes programja és további információk a www.vagta.hu oldalon olvashatók.

-MTI-