SPORT
#kisvárda
#cyclocross
#Tirpák Cross
Ma ismét Kisvárdára figyeltek a kerékpározás szerelmesei - fotók
Immáron negyedik alkalommal figyeltek ma a kerékpározás szerelmesei Kisvárdára, hiszen ez a város adott otthont a Kisvárda és Környéke Bringások Egyesület szervezésben (KKB) a Kisvárda Crossnak, amely negyedik fordulója volt a Tirpák Cross néven futó cyclocross versenysorozatnak.

Az első Tirpák Cross futamot 2015 novemberében Balogh Zsolt szervezte TC ViniBike Kupa néven a nyíregyházi, egykor sok ezer nézőt megélt salakmotor pályáján. A verseny ötlete a háziversenyekből eredeztethető vissza, mint írja egy szaklap, ezekből a háziversenyekből alakult ki a Tirpák Cross sorozat Farkas Attila „tollából”. Az egyik cél, hogy "innen a vadkeletről" ne kelljen egész évben utazni messzire, így a bringások versenyszituációban érezhetik magukat. A versenysorozat sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint a mai, kisvárdai futam népes tábora.



Hatalmas mezőny gyűlt össze minden kategóriában, így több százan voltak a Vár-tónál. A verseny megnyitóján Vass József az egyesület elnöke elmondta, hogy a helyi kerékpárosok évek óta szerveznek versenyeket. Bár, a szervezők a verseny kezdetén azt nyilatkozták, hogy valószínűleg eső lesz, ez azonban a szurkolók nagy örömére elmaradt, így az izzadságot leszámítva, az igen csak ősziesre fordult időben senki nem ázott el.



A cyclocrosst eredetileg egy francia katona találta fel a lovaglás alternatívájaként. Az 1902-től rendezett cyclocross versenyek elismerése 1910-ben kezdődött, amikor, egy Tour de France győztes is részt vett egy ilyen versenyen. 1950-ben már világbajnokságot rendeztek ebből a versenyszámból, amil cyclocross versenyzők időszámításának a kezdetét jelenti. A cyclocross versenyek 2000-4000 méter hosszú körpálya, amely füves, homokos, dombos, földes szakaszokból áll. A pályán lépcsőzetes emelkedők és homokágy akadályok vannak, így megtörve a kerékpárosok lendületét.


További eredmények:

U14 - Gyerek, lányoknál, 1. Szabó Boglárka Nyíregyháza, 2. Molnár Fanni Miskolc

U14 - Gyerek, fiuknál, 1.Dragula András, 2.Dudás Zsombor, 3. Dajka Áron

Hobbi, felnőtt férfi, 1. Zapolskij Aleksander Ukrajnai versenyző végzett az élen, őt szorosan Hován Róbert, a NYKSS versenyzője követet. Ebben a kategóriában a VINIBIKE SE versenyzője, Aranyosi Péter állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Master II. 1. Velyckho Tomas Ukrajna, 2. Hrenkó Péter Nyíregyháza, 3.Dragula Sándor Ukrajna

HOBBI. Master, nő, 1. Nagyné Katinka KKB SE, 2.Valeria Halmiova Szepsi (Szlovákia)

HOBBI, felnőtt nő, 1. Márián Krisztina Nyíregyháza, 2. Rácz Ildikó Nyíregyháza

HOBBI.U23: 1. Bandura Ádám Patrik Satu MAre (Románia), 2. Gyetvai Vikor KKB SE, 3. Sevey Marcell

HOBBI felnőtt férfi: 1. Cizma Zsolt Satu Mare (Románia), 2. Benke László Nyíregyháza, 3. Király Miklós NYíregyháza

ELIT , cyclocross,U18: 1. Dudás Márk Satu Mare, 2. Székely Benedek Vinibike SE (Nyíregyháza)

Elis cyclocross,felnőtt férfi: 1. Géczi Gergő KKB SE (Debrecen), 2.Varga Norbert KKB SE, 3. Szobota László KKB SE

ELit, Master: 1. Farkas Attila Nyíregyháza, 2. Kis József Merida MAraton Team, 3. Vozár Zoltán Superior MTB Team

Master II: 1. Sevcz Zoltán Békéscsaba

Elit MTB: 1. Hrenkó Norbert NYKSE, 2.Andras Loferdiuk Lider MTB Team, 3. Molnár György HOTE SE (Miskolc)

Tekintse meg galériánkat!