KÉK FÉNY
Ma éjszaka megdöglesz – üvöltötte az agresszív férj Tiborszálláson
Késő este egy kivilágítatlan személygépkocsi motorja bőgött fel, az asszony azonnal felismerte a férjével közösen vett autó hangját. Tudta, érezte, hogy élete utolsó lépteit teszi meg, ha nem cselekszik. Félelemtől resztkedve lábai önkéntelenül a biztos fedezék irányba vitték az alig több mint 40 kilogrammos testet. A kocsi csikorogva felhajtott a füves területre, ahol a törékeny nő, miután a bal lábát elütötte, a földre terült. A kocsi továbbhajtott…

A pár közös élete 20 évvel ezelőtt kezdődött. Boldogok voltak, két gyermekkel ajándékozták meg egymást. Gyarapodtak, szépen haladtak előre, mígnem a férj új szerelembe esett egy, a feleségénél fiatalabb nővel. De nem tudott dönteni, ami végül is a felesége és a két gyermekük életét mérgezte meg. Öt év pokol, amit végül a feleség megunt és beadta a házasság bontási kérelmét. Áprilisra tűzte ki a tárgyalást a bíróság, merthogy a békítő meghallgatás eredménytelenül zajlott le. Közben a férj ellen négy alkalommal is távoltartási végzést hoztak, mivel folyamatosan zaklatta, verte a nőt és egy alkalommal, 2020 karácsonyán Molotov-koktéllel akarta felgyújtani a közös házukat. Akkor az asszony és a két gyermek elmenekült.

Az újabb távoltartási végzés 26-án járt volna le, de azt a bíróság érthető okok miatt meghosszabbította. A férj ezt nem igazán tolerálta, bosszút esküdött: ma éjjel megdöglesz”.
Ittasan kocsiba ült. Tudta, hogy egykori szerelmének este 10-kor jön be a szerelvénye. Az utca végén járó motorral, lekapcsolt lámpákkal várta. A nő bekanyarodott, a férfi gázt adott és elindult gyilkos útjára.

A nő fél, ugyanakkor szégyenkezik. Mintha ő követte volna el az ellene elkövetett emberölési kísérletet. Úgy gondolja, hogy megveti a falu, mert távoltartást kért az agresszív férjjel szemben.


Sajnálat is érződik benne: mivé lett a 15 évnyi boldog élet?


Az eddigi tényállás szerint


Munkahelyéről tartott hazafelé a férjétől válófélben lévő tiborszállási nő 2021. február 25-én este. A házukhoz közeledett, amikor arra lett figyelmes, hogy az utca végéből egy kocsi, amelynek fényszórói az esti sötétség ellenére nem működtek, elindult, és nagy sebességgel felé tartott. A nő az utolsó pillanatban reagált, amikor felismerte, hogy a férje autója közelít feléje bőgő motorral. Félreugrott, így csak az egyik lábát érte az ütközés, amitől könnyű sérülést szenvedett.

A ház felé igyekezett, hogy mielőbb kerítésen belül legyen, mert a férfi továbbhajtott ugyan, de megfordult, és gyorsan közeledett. Az asszonynak sikerült a kapun belülre kerülnie: éppen akkor, amikor az autó a kerítésnek csapódott. A férfi, mielőtt elhajtott, kikiabált az autóból, és halálosan megfenyegette feleségét. A rendőrök a bejelentés után tiborszállási tartózkodási helyén rövid időn belül elfogták a 45 éves férjet, aki távoltartás hatálya alatt támadt rá az asszonyra. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói emberölés kísérletének megalapozott gyanújával H. S.-t gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Ezt az illetékes bíróság el is rendelte.

- FrissMédia -