SPORT
kézilabda
#kkc
#Kisvárda Master Good
#női kézilabda
#Kézilabda
Ma a Balaton-parti gárdát fogadja a KKC
A sűrű, sok utazással is járó januárt követően közel három hét szünet után lép ismét pályára bajnoki mérkőzésen a Kisvárda Master Good SE, amikor is a Siófok gárdáját fogadjuk.

A Balaton-parti együttes is feszített programot teljesít, januárban három bajnoki mellett négyszer az EHF-kupában is pályára léptek, de februárban is túl vannak már egy bajnoki mellett két nemzetközi találkozón.

Tor Odvar Moen együttese az előző szezonhoz hasonlóan ezúttal is sikeresen vette az EHF-kupa csoportkörét, és a legjobb négy közé jutásért azzal a Kastamonuval küzdenek meg, amely ebben a szezonban is sok borsot tört már a magyar klubcsapatok orra alá.

– Nagyon sokat edzettünk, készültünk az elmúlt időszakban, próbáltuk a csapat mentális erejét, illetve a csapaton belüli egységet is építeni. Egy nagyon erős gárdát fogadunk pénteken, amely a nemzetközi és a hazai mezőnyben is komoly célokért küzd – vezette fel a találkozót Bakó Botond.

– Norvég mesterük vezetésével egyre meggyőzőbb a játékuk, és sorozatban nagy különbségű győzelmeket aratnak.

A Siófok egy más kategóriát képvisel, mint mi, ezt viszont el kell felejtenünk a mérkőzésen, nem szabad, hogy emiatt megremegjenek a kezek, mert akkor csúnya vége lehet a mérkőzésnek.

Fontos lesz az, hogy nagy hittel játsszunk, és amit elterveztünk, azt meg tudjuk valósítani – fogalmazott a szakember.

A két gárda a nyitófordulóban találkozott egymással Siófokon, akkor a hazaiak nyertek 26–17-re. Ebben a szezonban csak a Kisvárda volt képes arra, hogy győztes mérkőzésen harminc találat alatt tartsa Kobeticsékat, akik rendre alaposan kitömik ellenfeleiket.

– Fontos feladatunk lesz, hogy megfékezzük a rendkívül gyors támadójátékukat, de a mi támadásépítéseinknek is hatékonynak kell lennie, mert a hibákat kíméletlenül megbüntetik.

A mérkőzésen a Siófok sérülés miatt nem számíthat a világbajnoki ezüstérmes Nerea Pena játékára, de Bakó Botond szerint ez nem jelent könnyebbséget csapatának.

– A Siófok nem egyszemélyes csapat, az elmúlt időszakbak a spanyol klasszis nélkül is eredményes játékot játszottak. Hosszú a kispadjuk, minőségi játékosok állnak a rendelkezésükre, horvát, francia válogatott klasszisok, akik mindannyian képesek a magas szintű játékra – reagált a felvetésre Bakó Botond.

A pénteki mérkőzéssel lezárul egy nehéz szakasz, ezután következnek majd azok a mérkőzések, amelyeken reális esély lehet a pontszerzésre.

-Friss Média-