PUZZLE
Bulvár hírek
#repülőgép
#Svájc
#lezuhant
Lezuhant egy gyönyörű régi repülő, húszan meghaltak
A propelleres repülő csaknem függőlegesen csapódott Svájcban a Piz Segnas hegybe, nagy sebességgel. Még nem tudják, mi okozta a tragédiát, a hatóságok azt mondják, nem kaptak segélyhívást.

A Flims alpesi üdülőhely közelében történt balesetben 9 nő és 11 férfi halt meg. Mind svájciak voltak, kivéve egy párt és annak fiát - ők Ausztriából érkeztek. Az áldozatok 42 és 84 év közöttiek.

A gépnek nem volt fekete doboza - derült ki a baleset utáni sajtókonferencián. Egyelőre annyi biztos, hogy nem ütközött másik repülővel és idegen tárgynak, így például egy drótvezetéknek sem volt köze a katasztrófához. Mindazonáltal annak sincs jele, hogy valaki szándékosan rongálta volna meg a gépet felszállás előtt vagy hogy az ütközés előtt alkatrészt veszített volna a repülő. A miértekre csak komplex vizsgálat adhat választ.

A gép egy kétnapos útról vitte (volna) vissza az utasait Dél-Svájcból Zürichbe. A Ju-52-esnek három motorja volt: egy az orrban és egy-egy mindkét szárnyon. A repülőt a svájci Ju-Air működtette - a társaság régi katonai gépekkel szervez utakat. Még két ugyanilyen típusú gépe van, de azok működését a vizsgálat lezártáig felfüggesztették.


Fotó: svájci rendőrség