AKTUÁLIS
Lezárták a Somogyi Rezső utcát Kisvárdán!
Mint ahogyan arról korábban is hírt adtunk, Kisvárda Város Önkormányzata a „Települési környezetvédelmi infrastruktúrafejlesztése Kisvárdán” című pályázat keretében támogatást nyert a csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciójára.

A beruházásnak köszönhetően városunkban a Csillag utcán (Flórián tértől a Diner István utca kezdetéig), a Krucsay Márton utcán, a Somogyi Rezső utcán, a Mártírok útján, a Kölcsey Ferenc utcán (Városi Egészségügyi Alapellátástól a Várday István utca kereszteződésig), a Császy László utcán (Szent György tértől az Óvodáig), a Kossuth utcán, valamint a Liliom utcán valósul meg a csapadék-vízvezetékek rekonstrukciója, a belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat fejlesztése a csapadékvíz-gazdálkodás céljainak figyelembe vételével.

Az érintett utcák közül több helyen tavasztól megkezdődött a munka, ettől a héttől pedig folytatódik a Mártirok,-a Somogyi,-és a Csillag utcákon - ami miatt további forgalomkorlátozásra, félpályás útlezárásra kell készülni.

A folyamatos munkavégzés minden eddiginél fokozottabb odafigyelést, körültekintést vár el mind a gyalogosan, mind az autóval, kerékpárral, motorral közlekedőktől. Az érintett útszakaszokon célszerű figyelni a KRESZ-táblákat és ajánlatos nem rutinból, megszokásból közlekedni és parkolni.

A zavartalan munkavégzés miatt indokolttá vált, hogy október 11-e csütörtöktől, a Somogyi Rezső utca teljes hosszában lezárásra került a forgalom elől! Behajtási jogosultsága ezen időszak alatt csak a rendőrségnek, a postai autóknak, az ott lakóknak és a banki pénzszállító-autónak van.
Az útlezárást az indokolta, hogy a tiltó-táblák ellenére az autósok nem szabályosan parkolnak, ami – keskeny, egyirányú utca lévén - a munkavégzés alatt veszélyezteti az útburkolat sértetlenségét, a munkavégzés szabályos, zavartalan lebonyolítását.

"A csapadékvíz elvezető rendszerek rekonstrukciója az itt lakókért, a városért valósul meg. Tisztelettel kérjük és köszönjük a városlakók és vendégeink megértését, türelmét és együttműködését" - adta hírül közleményében a város honlapján Kisvárda Város Önkormányzata.

- Friss Média -