KÉK FÉNY
Lezárták a gégényi fegyverügyet
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse befejezte a vizsgálatot annak a nyugdíjasnak az ügyében, akinél egész arzenált találtak.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást P. Z. 70 éves gégényi lakos ellen - adja hírül a police.hu. A tavaly októberben tartott házkutatáson a gyanúsított önként átadott a rendőröknek 1640 darab, különböző kaliberű lőszert, amelyeket a háza udvarán, egy lakókonténer alatt tartott. A rendőrök fegyvereket is lefoglaltak: gépkarabélyt, pisztolyokat, géppisztolyt, golyószórót és légpuskát.

Az igazságügyi fegyverszakértői vizsgálat eredménye szerint a légpuska lőfegyvernek, a töltények lőszernek minősülnek. A többi lefoglalt fegyver hatástalanítottnak bizonyult. A megalapozott gyanú szerint a nyugdíjas férfi engedély nélkül szerezte meg és tartotta birtokában a lőszereket és a lőfegyvert. Kihallgatása alatt beismerő vallomást tett, tettét azzal indokolta, hogy mindig érdekelték a katonai eszközök, így a fegyverek is, de azokkal jogellenes cselekményt nem állt szándékában elkövetni.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

- FrissMédia -