AKTUÁLIS
#Levelek
#Vasember Triatlon Kupa
Leveleken járt a vasember és a párja
Tony Stark csak jelenthet a leveleki vasembernek, hiszen nem mindennapi megpróbáltatásokban volt részük a versenyzőknek a harmadik leveleki Vasember Triatlon Kupán. A versenyzőknek sikerült kifogni az év eddigi legmelegebb napját.

2017-ben egy 20 éves hagyományt élesztettek újra a szervezők, amikor első alkalommal hirdettek versenyt Leveleken. Akkor a Vizisport és Szabadidő Centrum hatalmas területén mintegy 40 versenyző állt a rajthoz, hogy megküzdjenek a leveleki Vasember Triatlon Kupa győztes címéért. 2019-ben már 140 versenyző, két kategóriában, sprint és középtávon izzasztotta magát az olykor 35 fokos 100 százalékos páratartalommal bíró levegőben.

Három éve jellemzően a megyéből érkeztek a versenyzők, idén az ország minden szegletéből, ami azt mutatja, hogy a három évvel ezelőtti kezdeményezés magja termékeny talajra hullott, hiszen a verseny egyre népszerűbb, és ezzel együtt ismert és elismert rangos versennyé vált.

A szervezők amatőr triatlonistákként határozták el annak idején, hogy szerveznek egy versenyt a leveleki tavon. Oka, hogy egy jó verseny miatt, ne kelljen átutazniuk az országot. A feltételek adottak voltak. Egy gyönyörű tó, jó minőségűnek mondható úthálózat, egy lelkes csapat és segítőkész önkormányzatok, akik támogatták az elgondolásukat.

Céljuk, hogy a keleti régióban is adott legyen a lehetőség az itt élő triatlonistáknak, hogy a versenynaptárukba beilleszthessenek egy helyi versenyt, illetve a sporttal ismerkedőknek, hogy kipróbálhassák magukat.


Leveleken minden adott volt egy izgalmas, csaknem nyolcórás versenyhez a mintegy 140 nevező részére. Két kategóriában, sprinter és középtávra hirdették meg a versenyt, ami a 23 fokos leveleki tó vízében úszással vette kezdetét.

A sprintertávon a versenyzőknek 0,9 kilométer úszást, 19 kilométer kerékpározás és öt kilométer futást keltett teljesíteniük 2 óra 40 perc alatt. A középtávon 1,9 kilométer úszást, 90 kilométer kerekezést követően 21,1 kilométer futást kellett teljesíteni. Az utóbbi versenyszámban a versenyzőknek nyolc óra állt rendelkezésre a versenyszámok és a távok teljesítésére.

A triatlon sorrendben úszásból, kerékpározásból és futásból álló fiatal sportág. A három versenyszámot egymás után, pihenés nélkül kell teljesíteni, és a versenyidőbe a két szám közötti átöltözés ideje (az úgynevezett depóidő) is beleszámít. A triatlon alapvetően egyéni sport, de rendeznek csapatversenyeket is. A triatlonban versenyző sportolókat triatlonistának vagy – nálunk kevésbé elterjedt szóval – triatlétának is nevezik.

A versenysorozattal sikerült elindítaniuk a keleti régió mára egyik meghatározó triatlonos eseményét.

A KKB SE versenyzői ismét sikeresen képviselték Kisvárdát és a KKB csapatát.

A verseny chipes mérését idén ismét Dudás Csaba és Varga Norbert végezte a jól bevált Race Result rendszerrel, ami ismét bizonyította, hogy a régiónkban is lehet színvonalas versenyeket lebonyolítani. A KKB csapatából segítőként Vass Réka és Szűcs Gergő vett részt, akik a versenyzők frissítéséből és a technikai segédletekből vették ki részüket.

A triatlon sprint távon Vass József indult és abszolút 6. kategória 3. helyét szerezte meg.


- FrissMédia -