AKTUÁLIS
Letették a fényeslitkei fatemplom alapkövét
Az ötvenfős kis fatemplom a szociális ház udvarán épül majd meg.

A Szabolcsveresmarti Parókia a püspökség segítő támogatásával 2011. március elsején indult el a Szent Jobb Házi Segítségnyújtó Szolgálat, Máté Csaba parókus vezetésével. 2016. május 1-én indult meg a felújított épületben a Fényeslitkei Szociális Ház, amely negyven idős embert gondoz, de rajtuk kívül mások is szívesen keresik fel az intézményt. Az itt gondozott emberek számára fontos, hogy szent liturgiákon és imaórákon vehessenek részt, így felmerült az igény egy kis kápolnára is.

Ábel püspök atya bátorítására Máté Csaba parókus, a gondozottak és a hívek Mudri Attila mérnök úr tervei alapján egy ötvenfős kis fatemplom építésére kértek és kaptak főpásztori áldást és engedélyt. Így érkezett el 2021. szeptember 18., amikor Ábel püspök atya vezetésével megáldásra és elhelyezésre került a szociális ház udvarán a Szent Miklós tiszteletére épülő fatemplom alapköve.

A szentelési szertartást vezette: Szocska A. Ábel, görögkatolikus megyéspüspök, a Nyíregyházi Egyházmegye főpásztora. Az eseményen részt vett Dr. Seszták Miklós kormánybiztos, országgyűlési képviselő is.