KÉK FÉNY
Letartóztatták a mozdonyvezetőt verő ukrán férfit
​A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétségének kísérlete miatt indult eljárásban 1 hónap időtartamra elrendelte H.A. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint az ukrán állampolgárságú férfi február 16-án, kedden érvényes menetjegy nélkül utazott a vonaton. Amikor Nyíregyháza-Görögszállás állomáson a jegyellenőr ezt észlelte, felszólította a férfit, hogy szálljon le a vonatról. A gyanúsított a felszólításnak először eleget tett, viszont mielőtt a vonat elindult volna, visszaugrott rá. Ekkor a jegyellenőr ismét felszólította a leszállásra, de eredménytelenül. A kalauz kérésére a helyszínre érkezett a mozdonyvezető, aki szintén felszólította a férfit, hogy szálljon le a vonatról. A gyanúsított ekkor hirtelen ököllel megütötte a mozdonyvezető arcát, és egy utast is hasba ütött.

Ezután a jegyellenőr a vonat másik kocsijába ment, hogy értesítse a rendőrséget, de a gyanúsított utánament, és közben könyökével beütötte a vonat egyik ablakát. A mozdonyvezető a fülkébe menekült és magára zárta azt. A gyanúsított oda is megpróbált bejutni, az ajtón dörömbölt, de nem járt sikerrel.

A bántalmazott utas magánindítványt terjesztett elő a gyanúsítottal szemben és kérte a felelősségre vonását testi sértés vétségének kísérlete miatt.

A gyanúsított büntetlen előéletű, de más bűncselekmények elkövetése miatt jelenleg több büntetőeljárás is folyik ellene. Bejelentett munkahellyel, rendszeres jövedelemmel, magyarországi lakó-, illetve tartózkodási hellyel nem rendelkezik. Mindezekre tekintettel a bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóság elől elszökne, elrejtőzne vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelték a letartóztatását.

A végzés végleges.

- FrissMédia -