18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
Letartóztatta a nevelőapját késsel megszúró férfit a bíróság
​Mint portálunk elsőként beszámolt róla, egy 31 éves fiatalember látszólag minden ok nélkül többször megszúrta az ágyon fekvő nevelőapját. A bíróság ma elrendelte a férfi letartóztatását.

Az emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2023. szeptember 13-án elrendelte Sz.Z. gyanúsított letartóztatását, egy hónap időtartamra.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2023. szeptember 10-én ittas állapotban megjelent édesanyja Szabolcs megyei házánál, ahol az asszony élettársával italozni kezdett.
Ennek során a két férfi között vita alakult ki, ami miatt Sz.Z. hazament, magához vett egy konyhakést, majd visszament édesanyja házába. Édesanyja élettársa ekkor az ágyon hanyatt fekve pihent. A gyanúsított a nevelőapja mellkasát, nyakát és combját is megszúrta a nála lévő késsel, valamint az orrát is megvágta. Az asszony, mikor észlelte a történteket, értesítette a mentőket.

Ezt követően a gyanúsított a helyszínről elmenekült.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.A nyomozás kezdeti szakban van. Bár a gyanúsított büntetlen előéletű, több büntetőeljárás is van vele szemben folyamatban és fenti cselekménye alapján egy kiemelten súlyos - akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja az ügyészség. Erre tekintettel fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől elszökne, vagy elrejtőzne, ezért rendelték el a letartóztatását.

A végzés végleges, mind az ügyész, mind a vádlott és védője tudomásul vette.