KÉK FÉNY
#kerítés
#letartóztatás
Letartóztatta a bíróság a kerítés bűntettével gyanúsított párt
A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2018. április 19-én bűnszervezetben üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmény miatt indult eljárásban elrendelte R. J. és társa gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2017. június 23-tól elfogásukig magas kereseti lehetőség ígéretével fiatal magyar nőket bírtak rá arra, hogy Svájcban prostitúciós munkát végezzenek. Tevékenységüket, s a nők külföldre történő juttatását egy svájci és egy magyar férfi is segítette. A vádlottak a prostitúciós tevékenységet végző nőkkel kitartatták magukat.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, a bűnszervezetben történt elkövetés, a büntetési tétel nagysága miatt alaposan lehet tartani attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a hatóság elől megszöknének vagy elrejtőznének, tanúk befolyásolásával nehezítenék az eljárás lefolytatását, illetve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.

A végzés nem jogerős.