KULTÚRA
Fesztivál
#LeszFeszt
LeszFeszt - ez igazi kaland
A rock jól van, köszöni szépen. Misem bizonyítja ezt jobban, mint a kisvárdai LeszFeszt rock-nagyszínpadánál tomboló tömeg. Három nap, hat színpad, 116 fellépő. Ez várja azokat a fesztiválrajongókat, akik ellátogatnak július 5. és 7. között Kisvárdán a LeszFesztre.

Erős kezdés és ez még "csak a bemelegítés" volt. A pop nagyszínpadon elsőként a New Level Empire, The Biebers készítette elő a hangulatot, az immáron második alkalommal Kisvárdán koncertező Majka & Curtis hatalmas buliját, amikor is szinte teljesen megtelt a fesztivál területének helyet adó Várkert és környéke. Ha úgy gondolták, hogy ezt nem lehet fokozni, 22.30-kor apu megvette a várost... A Wellhello olyan bulit nyomott, amit biztos, hogy nem felejtenek el egy darabig. A 2014-ben alapított zenekar jófejségből is kiválóan vizsgázott, hisz fogták magukat és felmentek a Rock-nagyszínpadot lezúzó magyar "hardpop" Fish! együtteshez és közösen zúztak.

A rockzenei nagyszínpadon csütörtökön a PánPéter, Fatal Error, USEME, Fish!, Depresszió, Prosectura és a Zorall csapata tépték a gitárok húrjait.

Idén a tavalyi tapasztalatok alapján dupla méretű lett a tánc és a diszkó szerelmeseinek épített Hell Dance Aréna, ami este 8-kor látványos felvezetéssel nyitotta meg ajtajait. A bulit Vasco indította, hogy aztán a lemezjátszókat Newl & Zola keverje tovább. Pierre Maddox-ra már csaknem megtelt a több száz négyzetméteres sátor. Jackwellnél már fékezhetetlen volt a hangulat, amikor ismert magyar népdal-elemek csendültek fel Jackwell-stílusban. Pixa és Süly után Yamina egyedi, utánozhatatlan stílusával hengerelte le a közönséget.

És itt álljunk meg egy pillanatra.

A Dance Aréna látványvilága világviszonylatban is kiemelkedő, mind az épített környezet, mind a látvány tekintetében. Különlegesség - legalábbis számomra az -, hogy a fényeket és a hangot két gyönyörű lány kezeli, akik mesterei szakmájuknak.

- FrissMédia -