KULTÚRA
Programok
Lelkes közönség előtt lépett fel a Magna Cum Laude Kisvárdán
Lelkes közönség előtt lépett fel a Magna Cum Laude Kisvárdán a Kisvárda 600 programsorozat részeként a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza színháztermében.

A második gyertyagyújtást követően az érdeklődők az 1999-ben alakult Magna Cum Laude zenekar örökzöld slágereit hallgathatták meg élőben. És bizony a hangulat tetőfokán a zenekarral együtt énekelt a közönség.

A tagok számára fontos, hogy ők egy vidéki, azon belül is gyulai zenekar. Ez szinte a védjegyükké vált. Ennek megerősítésére a hagyományos, disznótoros és pálinkás évzáró koncertjüket Békéscsabáról Gyulára tették át.

A zenekar második évtizedes jubileumát ünneplő válogatásalbumot Gyulai Húsfeldolgozó címmel 2019. február 1-jén adták ki. A korongon legnagyobb slágereik hallhatók, összesen húsz nóta, hazai rock, metál, népzenei, jazz és a populárisabb előadók megszólaltatásában.

A tehetséges fiatalok, valamint a hátrányos helyzetben lévők megsegítésére létrehozták a Magna Cum Laude Alapítványt, amivel például 2011-ben 24 tonnányi élelmiszert és más szükségleteket, adományokat szállíttattak a Böjte Csaba atya által vezetett gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthonba.