NAGYVILÁG
Belföld
#Nyírbátor
#Hornyák Ágnes
#Boczkó Gábor
#diákok
#sportolás
Légy önmagad - ezt üzeni Hornyák Ági
Hornyák Ágnes, 104-szeres válogatott kézilabdázó és férje, Boczkó Gábor világbajnok, olimpiai párbajtőröző ma Nyírbátorban mondták el az élsport szépségeit és küzdelmeit a Báthory Anna Református Általános Iskola diákjainak. Hornyák a profi pályafutást 1998-ban Kisvárdán kezdte, ami élete meghatározó eseménye volt.

Ágnes, aki mátészalkai születésű és férje, Boczkó Gábor kimagasló sportteljesítménye mások számára is inspiráló lehet, és a személyes találkozás talán még erősebb lökést ad annak a több száz diáknak, akik ma találkoztak a két kiválósággal.

A Hornyák-Boczkó páros a nyírbátori református iskola diákjainak mesélt arról, hogy milyen utat kell megtenni ahhoz, hogy valaki ezt a hivatást válassza. Mint mondták, a sportolók élete folyamatos küzdelmet, felkészülést és kitartó munkát követel a versenyzőtől. A sport szeretetét, a versenyszellemet, a csapatmunka megannyi buktatóit és örömeit élhetik meg a megmérettetések során.

Az önfegyelmet, a harmonikus lelkiállapot megteremtését, a stresszhelyzetek kezelését tanítja meg a versenysport.

Az iskola a sport és mozgás fontosságára neveli már egészen kis korától fogva a gyermekeket. Az intézmény elkötelezett a tehetség gondozásában, támogatásában. Ezért mindent megtesznek azért, hogy az évek során olyan közösséget és diákokat neveljenek, akik útravalóként elviszik magukkal a sport szeretetét, s náluk már nem lesz kérdés, hogy a mindennapi életük részévé tegyék az egészséges mozgást, a sport iránti elkötelezettséget.

Hornyák Ágnessel készült interjúnkat holnap olvashatják a FrissMédián, aki lapunknak elárulta, hogy nagyon jó szívvel gondol vissza a Kisvárdán eltöltött évekre.