PUZZLE
Bulvár hírek
Legókockák százezreiből épült a Clark Ádám térre oroszlán
Több százezer Lego-kockából épített oroszlánt helyeztek el a Clark Ádám téren csütörtökön reggel.

A budapestieknek az oroszlán fontos jelkép, a Lánchíd hídfőin található kőoroszlánok ráadásul népszerű látványosságnak is számítanak, amelyeket a felújítás miatt a fővárosiaknak és az ide látogató turistáknak hosszú ideig nélkülözniük kellett. Október 18-án megkezdődött az oroszlánok visszaköltöztetése a budai oldalra, azonban csak később válnak láthatóvá a felújított szobrok, mert az építkezés miatt továbbra is elzárt területen találhatók.

A híd őreinek feladatát a Clark Ádám téren "tanyázó", több mint 850 ezer kocka felhasználásával megépült Lego-oroszlán segíti - közölte Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK). A kőoroszlánok 1:1 méretarányban készült új társa rendkívül részletgazdag, úgy néz ki, mint az eredetiek. A 5,80 méter hosszú, 1,70 méter széles és 2,45 méter magas Lego-szobor súlya 2,8 tonna.

A nem mindennapi oroszlánt Dóczy Balázs hivatalos Lego-építőmester modellezte és tervezte, és 560 óra alatt építették meg Budapesten, a munkában nyolcvanan vettek részt. Dóczy Balázs a világ 27 hivatalos Lego-építőmesterének egyike, nevéhez már több, kockákból megépített magyarországi nevezetesség és épület kapcsolódik, a többi között a Lánchíd vagy a Zeneakadémia makettje. A most elkészült Lego-oroszlán az eddigi legnagyobb alkotása.

Az eredeti szobrok visszaköltöztek gránittalapzatukra, a posztamensekre pedig ezután sem lehet majd felmászni, így megérinteni sem lehet őket a jövőben. A Lego-kockákból megépített oroszlánhoz viszont közel juthatnak az érdeklődők, és megtekinthetnek minden apró részletet. A Clark Ádám téren őrködő Lego-oroszlán várhatóan november végéig várja a kicsiket és nagyokat a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt., a BKK, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. és a Lego Hungária Kft. jóvoltából.

- FrissMédia -