KÉK FÉNY
#táncos
#Tisza
#Nyíregyháza
#legénybúcsú
#belefulladt
Legénybúcsúján fulladt a Tiszába a nyíregyházi színház táncosa
A Tiszába fulladt egy 33 éves férfi szombat este, aki a legénybúcsúját tartotta Rakamazon - írja az Index a Blikkre hivatkozva.

A lap azt írja, hogy a szabolcsi fiatalember eltűnt a sebes sodrású Tisztában, és a speciális mentőcsapatok, búvárok csak egy nappal később, vasárnap este találták meg a holttestét a folyóban. A lap úgy tudja, a férfi 7 év után vette volna el feleségül a barátnőjét, akivel tavaly jegyezték el egymást.

A férfi egy nyíregyházi színház tánctársulatának tagjaként volt ismert. A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház később közleményben tudatta, hogy társulatuk tagjáról, Kertész Zsoltról van szó.

"Mély megrendüléssel és fájdalommal fogadtuk Kertész Zsolt (Kerti), szeretett kollegánk halálhírét, akit éveken át láthatott a közönség a Móricz Zsigmond Színház előadásaiban. A felfoghatatlan és szomorú eset részleteit és körülményeit nem ismerjük, ezért hitelesen és felelősen nem tudunk tájékoztatást adni, illetve a család kérésére sem adhatnánk ki semmilyen részletet az esettel kapcsolatban. A hatóságok még vizsgálják az ügyet, az ő feladatuk a körülmények pontos felderítése" - írták közleményükben.

A Színház.org az esetről azt írja: "Kertész Zsolt barátaival Rakamazra ment mulatni, ahol az esküvőjét megelőző legénybúcsút tartották. A szórakozásnak azonban egy szörnyű tragédia vetett véget, amikor a vőlegény alámerült a sebes folyó vizében. Keresésére speciális mentőcsapatok, búvárok érkeztek, akik átkutatták az egész partszakaszt. A férfi holttestére csak hosszas keresés után, vasárnap este találtak rá a folyó rakamazi szakaszán."

Forrás: Index