KÉK FÉNY
Legalább 35 évig biztosan börtönben marad a kisvárdai utcalány gyilkosa
Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2021 szeptemberében K. A. vádlottat nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, kifosztás és lőfegyverrel, illetve lőszerrel visszaélés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott legkorábban 35 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A Debreceni Ítélőtáblán megtartott fellebbviteli eljárás során jóváhagyták az elsőfokú ítéletet.

A bíróság a túlélő sértett részére 5 millió forint kártérítést állapított meg, és annak megfizetésére kötelezte a vádlottat. Az ítélet ellen a vádlott és védője részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbezett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2017-ben elvesztette munkahelyét, de azt titkolta családja előtt. Megélhetését örökségéből és családi ingatlanok értékesítéséből fedezte, mindennapjait többnyire autózással töltötte. 2018. novemberében egy kisvárdai parkolóban a sértett szexuális szolgáltatást ajánlott a vádlottnak, amit ő elfogadott. A férfi egy kieső, fás, bokros területre vitte autójával az asszonyt, de ott nézeteltérés alakult ki közöttük. A férfi megütötte, majd egy késsel többször megszúrta a nőt, aki a sérülések következtében a helyszínen meghalt. Ezután a férfi elvette a nő táskájából a készpénzt, azt a holttesttel együtt egy műanyag fóliába csomagolta és autója csomagtartójába tette.

Néhány nappal később vásárlást színlelve bement egy nyíregyházi női ruházati üzletbe, hogy onnan pénzt szerezzen: töltött lőfegyvert és egy konyhakést is vitt magával. A férfi a boltban nézelődött, kiválasztott egy ruhát, majd a kasszához ment. Belépett a pult mögé, kihúzta a váltópénzes fiókot és közben pisztolyával nagy erővel arcon ütötte az ott dolgozó eladót, aki a földre esett. Ezután a nő csípőjére ült és a fegyvert a segítségért kiabáló sértett homlokához nyomta. Aztán elrakta a pisztolyt, elővette a konyhakést és azzal többször megszúrta a testén az eladót. Egy közelben tartózkodó férfi meghallotta a segítségkérést, és dörömbölni kezdett a ruhabolt kirakatán.

Miközben telefonon értesítette a rendőrséget, a vádlott elmenekült a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors orvosi ellátás mentette meg. A vádlottat a rendőrök másnap, otthonában fogták el. Később autójában megtalálták a korábban megölt nő holttestét, a töltött pisztolyt, otthonában pedig a fegyveréhez tartozó töltényeken túl további lőszerre bukkantak. Ezek tartására a férfinak nem volt engedélye.

- FrissMédia -