AKTUÁLIS
Le- és felszállás csak Kisvárdán - Már Záhonyig is közlekednek az IC+ kocsik
A MÁV új IC+ kocsikat is alkalmaz csütörtöktől a Nyugati pályaudvar és Nyíregyháza között közlekedő, valamint a Záhonyig járó Bereg és Rétköz InterCity vonaton - közölte a MÁV-Start csütörtökön az MTI-vel.

Az IC-járatok Nyíregyházáig Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy, Cegléd, Szolnok, Püspökladány, Hajdúszoboszló és Debrecen állomáson állnak meg. A záhonyi InterCity-kre Nyíregyháza és Záhony között csak Kisvárdán lehet fel- és leszállni.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a MÁV kormányzati támogatással valósítja meg a saját fejlesztésű IC+ kocsik gyártását célzó programját, amely a járműállomány fiatalítását, minőségi cseréjét szolgálja a távolsági és nemzetközi forgalomban.

A hetven darabos széria 12 kocsija a Zalaegerszeget, Szombathelyet és Veszprémet Budapesttel összekötő Göcsej és Bakony InterCity vonatokon közlekedik, nyáron a Balaton északi és déli partján az Aranypart/Ezüstpart expresszvonatokon és a Kék Hullám gyorsvonatokon is megtalálhatóak az IC+ kocsik - olvasható a vasút társaság közleményében.