KÉK FÉNY
#tűzoltó
#feladat
#oltás
#Szabolcsveresmart
#lángolt
Lángolt a kombájn Szabolcsveresmarton
Szabolcsveresmarton kombájn tüzéhez vonultak a kisvárdai hivatásos tűzoltók - írja Dudás Szilvia. Mint fogalmaz közleményében a katasztrófavédelem szóvivője, a jármű teljes terjedelmében égett egy kukoricatáblában, a beavatkozók két gyorssugárral oltották el a tüzet.

Dudás ír még egy Nyíregyházán történt estről ahol, az akácfa törzse és lombkoronája kapott lángra. Vidéki helyszínekről írva Ibrány és Buj között hat hektáros, Nagyhalászban egy hektáros területen tarló tüzéhez riasztották a tűzoltókat. A nyíregyházi hivatásos, az ibrányi önkormányzati, valamint a nagyhalászi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel avatkoztak be. Kótajban komposztálóban falevelek, Pátrohán a Hajnal utcában farakás égett. A beavatkozó nyíregyházi és kisvárdai hivatásos tűzoltók egy gyorssugárral oltották el a tüzet.

Páraelszívó égett Nagykállóban egy családi ház konyhájában. A tüzet a nyíregyházi hivatásos és a nagykállói önkéntes tűzoltók oltották el. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Az előző nap szeles időjárása munkát adott Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltóinak csütörtökön is. Nyírbátorban járókelőket, Petneházán általános iskola tanulóit veszélyeztető fa eltávolításában kérték a nyírbátori és a baktalórántházi hivatásos tűzoltók segítségét. Penyigén forgalmi akadályt képező, Tivadaron hétvégi ház tetejére dőlt fa eltávolítását végezték el a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Fotó: Nagyatádi HTP/illusztráció