NAGYVILÁG
Belföld
#támogatás
#Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Közösségi médiumok működését és forgatásokat támogat a médiatanács
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 30,3 millió forinttal járul hozzá hét közösségi médium éves üzemeltetési költségeihez, támogat két azonnali helyszíni forgatást, valamint 500 ezer forintos különdíjat ajánl fel a Lakiteleki Filmszemlén.

A közlemény szerint a médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programjában a működési és üzemeltetési költségeket támogató pályázat idei negyedik fordulójában a gyomaendrődi Rádió Sun és a gyöngyösi MaxiRádió kisközösségi rádió, a közösségi kisvárdai Friss FM és a fővárosi Trend FM rádió támogatásáról döntött. Rajtuk kívül rezsitámogatást kap a Komló és Térsége Televízió, a Kanizsa TV és a biatorbágyi Völgyhíd TV.

A tanács döntött arról is, hogy két azonnali helyszíni forgatás költségeihez járul hozzá a mecenatúraprogram ad hoc események megörökítését támogató Escher Károly-pályázatán. Tóth Zsolt Marcell a napjainkban hazánkba visszatelepülő nagyvadakról tervez ismeretterjesztő filmet, amelyhez az 1,6 millió forintos támogatásból az egyre gyakrabban Magyarországra tévedő medvékről fog forgatni a természetvédelmi őrszolgálatok segítségével.

Kövessy Róbert rendező a három évtized után bezáró Wichmann kocsma utolsó napjait rögzíti a hely híres törzsvendégeinek megszólaltatásával; az alkotáshoz 895 ezer forintos támogatással járul hozzá a tanács. Közölték azt is, hogy a médiatanács 500 ezer forintos különdíjat ajánlott fel a 18. Lakiteleki Filmszemlére, amelyet idén a Balázs Béla Stúdió emlékére rendeznek november 14. és 16. között. A szervezők október 1-ig várják a pályamunkákat krónika, korkép, művelődés, portré és fikciós műsorok kategóriákban. Részletek az esemény honlapján találhatók.