PUZZLE
Életmód
#karácsony
#ünnepek
#hangulat
#család
#barátok
Közelednek az ünnepek
November közepe van, beköszöntött a fagy, dideregve keressük elő a télikabátot. Sokan már elkezdjük tervezni az idei karácsonyt. Fontolgatjuk az ajándékötleteket, a díszítést, az ünnepi menüt, a programokat. A nagy készülődés és a külcsín között azonban nem veszik el a lényeg?

Nem biztos, hogy a hatodik fajta sütemény nagyobb örömöt okoz a gyerekeknek, mintha az elkészítésére szánt időt inkább közös játékra, meseolvasásra fordítanánk. Remekül mutatnak a karácsonyfán a csillogó új díszek, gyönyörködtetik a szemet, azonban mennyivel lélekmelengetőbb lenne a családdal közösen készített díszekkel felöltöztetni a fenyőt, miközben zenét hallgatunk és viccelődünk.

Ne hagyjuk, hogy az ünnepi rohanásban épp a szeretteinkre ne maradjon időnk, hiszen a karácsonynak a szeretetről kellene szólnia. Manapság azonban többet jelent, hogy milyen sok lájkot kapunk a fáról vagy a bejgliről készült fotóra a közösségi oldalon, mint például a kedvesünk dicsérete, vagy elégedett mosolya.

Az internet kosara roskadásig telt szuper karácsonyi ötletekkel. Készíthetünk házilag adventi koszorút, fűzért, díszeket, mécsest, vagy akár személyre szabott ajándékokat is. Szemezgessünk belőlük, majd ültessük az asztal köré a családtagokat, alkossunk, hangolódjunk rá együtt a szeretet ünnepére, hogy az valóban meghitt és bensőséges legyen.

Az sem lehet kifogás, ha még nincs gyermekünk, párunkkal is örömteli perceket élhetünk át. Az egyedülállók pedig meghívhatják szingli barátaikat, rokonaikat, így vidámmá téve az egyébként magányos decemberi estéket. Menjünk sétálni, építsünk hóembert, nézzük a hóesést az ablakból forralt bort kortyolgatva, ha tehetjük, utazzunk el valahová, vagy kiránduljunk.

A közös élmények szorosabbá teszik az emberi kapcsolatokat és a jó érzések is tovább megmaradnak, mintha a külsőségeknek élnénk.

Kellemes készülődést mindenkinek!


Földmives Bernadett

-Friss Média-