AKTUÁLIS
#Nyírbogdány
#Dr. Seszták Miklós
Közel 300 milliós fejlesztés a 800 éves Nyírbogdányban
A csaknem 3 000 fős településen, melynek különlegessége, hogy a gyártelepi rész a község központjától mintegy 3 kilométerre található, 780 ember éli dolgos hétköznapjait. A fejlesztés az itt élők életét és a biztonságát is nagyban megkönnyíti. Nyírbogdány jövőre ünnepli fennállásának 800. évfordulóját.

Nyírbogdány azontúl, hogy dinamikusan fejlődik, évről évre a virágos település versenyeken rendre az első helyen végez. Intézményhálózata kimondottan fejlettnek mondható. Tervei is vannak szép számban a településnek, hiszen sportcsarnok és kulturális központ látványtervei láthatók a polgármesteri hivatal falán. Balogh Tibor bízik benne, hogy hamarosan az építkezés is megkezdődik.

Régi álom teljesült

Balogh Tibor, a község polgármestere a fejlesztésekről szólva kiemelte a kerékpárutat, hiszen annak megépülése fontos lépés a helyi közlekedésfejlesztésben. A a közösségi településrészen élők vasútállomásra való biztonságos kijutását segíti elő ez a mintegy 152 millió forintos fejlesztés, aminek révén már nem csak gépkocsival lehet eljutni a községből a gyártelepi vasútállomásra, hanem kerékpárral is. De ami a legfontosabb, hogy ezt már biztonságosan, védett útvonalon tehetik meg a lakosok. A kerékpárút a Területi és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósult meg.

Nyírbogdány-Gyártelep vasútállomás az országos vasúthálózat Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony viszonylatában köti be a települést az országos hálózatba.

Dr. Seszták Miklós, kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője az új termelői piac kapcsán kiemelte, hogy pont ideális léptékű az épület, méltó egy 800 éves településhez. Seszták beszédében rámutatott, hogy a legfontosabb a jövőbemutató fejlesztés, a fenntarthatóság, mert lehet sok pénzért nagy épületeket emelni, de azokat fent is kell tudni tartani. Nyírbogdány a most megvalósult fejlesztésekkel a hosszútávon fenntartható létesítményeinek sorát bővítette, hiszen a településhez mérten mertek álmodni s azt megvalósítani.

TOP-os forrásból készült el mintegy 183 millió forint értékben a termelői piac is a község központjában. A teljesen fedett, több zárt térrel – üzlethelyiségek – tagolt impozáns épület Nyírbogdány egyik meghatározó épülete lehet, hiszen a 21. századot idézi. „Divatos hely lesz ez Nyírbogdányban” – vélekednek az itt élők. Ami biztos: a most átadott termelői piac is régi álma a községnek.

A sportparkról szólva a polgármester kiemelte, hogy szerves részét képezi a község kulturális életének, hiszen Nyírbogdányban a fiatalok aktívan részt vesznek a sportéletben, viszont eddig Nyíregyházára kellett menni, ha erőt és testet fejlesztő eszközökre volt szükség. Most az utazásra szánt időt is sportolással tölthetik. A beruházás összköltsége meghaladta a 10 millió forintot, amit teljes egészében a Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretében finanszíroztak. A létesítmény - Nyírbogdány-gyártelepen, a sportpályánál - használata mindenki számára ingyenes, felépítése teljes egészében hazai költségvetési forrásból történt.

Az ünnepségen jelen volt több település polgármestere mellett Dudás István, Kisvárda képviselő-testületének KDNP-s politikusa, a megyei közgyűlés aljegyzője, egyházi méltóságok, akik megáldották, megszentelték az új létesítményeket.


- FrissMédia -