AKTUÁLIS
Korunk Pál utcai gyermekei Kisvárdán
1906-ban Molnár Ferenc aligha gondolta, hogy 117 évvel később lézerekkel vívják a harcot a grundért. Kisvárdán négy gittegylet diákjai vívtak nemes csatát egymással, hogy megszerezzék, ne adj' Isten, einstandolják a másik tulajdonát. Esetünkben a csapatzászlót.

A Honvédsuli évről évre kitalál valami újat, hogy a kisiskolásokat azon túl, hogy olvasásra is buzdítsa, mozgásra is ösztönözze. Most szavaival élve modernkori lézerharcra hívta a kisvárdai hatodikos diákokat, hogy csapatokat alkotva, a Pál utcai fiúk szereplőinek bőrébe bújva megszerezzék a másik csapat zászlaját.

Az elsőbbségért végül négy kisvárdai általános iskola, a Szent György Görögkatolikus, házigazdaként a Somogyi Rezső, illetve a Teichmann Vilmos és a Vári Emil hatodikos diákjai csatáztak.

A játék Raptor 3 lézerpuskákkal és a Troodon lézerpisztolyokkal zajlott, ezek maximálisan biztonságosak, hiszen semmilyen lövedék nem távozik az infravörös sugarakkal működő elektronikus fegyverekből. A komplex játékérzékelők jelzik a találatot. Ezek a fejre helyezett sisakon, illetve az eszközön találhatók, egy központi számítógépes rendszer kezeli őket. Gyakorlatilag a monitorok előtt vívott csatákat hozzák ki valóságos közegbe.


A játék kedvéért a Somogyi suli tornaterme változott át grunddá, ahol felfújható fedezékekkel kiépített játéktéren két táborhelyet alakítottak ki. A harc a Pál utcai fiúk és a Vörösingesek zászlóinak megszerzéséért folyt 15 perces játékidőben, végtelen lövési lehetőség mellett, 15 élettel. Ha valakit 15 alkalommal eltalált az ellenfél, az leült, kiesett a játékból. Az a csapat nyert, aki az ellenfél zászlójának megszerzésén túl a sajátját is meg tudta tartani.


Végül az elsőbbséget a kisvárdai Teichmann Vilmos Általános Iskola hatodik osztályos csapata szerezte meg.


- FrissMédia -