AKTUÁLIS
Koronavírus - fontos változások a kisvárdai Tescóban
A Tesco számára kiemelten fontos a vásárlói és munkavállalói biztonsága. Éppen ezért a korábban már életbe lépett intézkedéseket újabb elemmel bővíti az áruházlánc: csütörtöktől az áruházakban egy időben csak előre meghatározott számú vásárló tartózkodhat - olvasható a vállalat szerdai közleményében. Kisvárdán ma már tesztelik az új rendszert.

A Tesco az elmúlt hetekben számos olyan intézkedést vezetett be, melyek célja a vásárlók és munkatársak egészségének védelme, valamint annak biztosítása, hogy az áruházakban mindenki megtarthassa a biztonságos fizikai távolságot másoktól. A biztonságot növelő intézkedések újabb elemeként az áruházlánc csütörtöktől az összes magyarországi áruházában limitálja, hogy egy időben hány vásárló tartózkodhat egyszerre egy adott áruházban.

A vásárlószámot egy applikáció segítségével az üzletek bejáratánál a Tesco munkatársai követik és ellenőrzik. A vásárlók – a más szolgáltatóknál, például gyógyszertáraknál, postáknál már bevált gyakorlatot követve – minden esetben az épületen kívül fognak sorban állni, biztonságos távolságra egymástól.

Azon áruházaknál, ahol több bejárat is van, csak egyet lehet majd használni, így a belső üzletsorral is rendelkező áruházak esetében az épületben tartózkodók létszáma lesz a mérvadó.

Az új intézkedés a 65 év felettiek védelme érdekében a nekik fenntartott vásárlási időszakra is vonatkozik: 9 és 12 óra között az áruházlánc munkatársai mind a létszámot, mind az életkort ellenőrzik.

A közleményben kiemelik: a Tesco követi a hatóságok ajánlásait, a fizikai távolságtartást elősegítő, valamint a vásárlók és munkatársak biztonságát szolgáló intézkedések listája a vállalat weboldalán olvasható. A húsvét közeledtével várhatóan növekvő vásárlószám miatt a Tesco arra is kéri a vásárlókat, hogy lehetőség szerint egyedül érkezzenek vásárolni.

- FrissMédia -