KÉK FÉNY
Körbálák égtek Túristvándiban - gyújtogatásra gyanakszanak
Körbekerített területen, szabadban tárolt 30 körbála szalma égett Túristvándiban, a Kölcsey utcában kedd este. A fehérgyarmati és a mátészalkai hivatásos tűzoltók gyorssugarakkal, kéziszerszámokkal és a szalma tulajdonosa által biztosított munkagép segítségével oltották el a tüzet. Senki nem sérült meg, ám szándékosság gyanúja merült fel. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytatott le - számolt be az esetről Rutkai-Dér Vivien.

A katasztrófavédelem szóvivője a fenti eseten kívül még két beavatkozásról beszélt. Egy nyolc méter magas fűzfa ága hasadt le a 41-es számú főútra kedd délután, félpályán akadályozva a forgalmat a 15-ös kilométerszelvény közelében. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és dugólétra segítségével távolították el a sérült, fennakadást okozó ágat.

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül 15 négyzetméteres melléképület kedd este a tiszalöki Szabadság utcában. Tiszavasvári önkormányzati egysége avatkozott be az áramtalanítást követően, gyorssugárral és kéziszerszámokkal. Személyi sérülés nem történt.

Képünk illusztráció, FrissMédia/archívum