KULTÚRA
Könyvünnepet tartott a Pallas Athéné Könyvkiadó
​A május 7-i és az azt követő hétvégén a széles közönség előtt is megnyitja kapuit a Magyar Nemzeti Bank Budai Központja, hogy a könyv és a kortárs művészet ünnepének különleges helyszínéül szolgáljon. A májusi könyvünnep a Pallas Athéné Könyvkiadó gazdasági és bolygómentő köteteit állítja fókuszba.

A Pallas Athéné Könyvkiadó számára mindig is kiemelten fontos volt a közönséggel való személyes kapcsolattartás, a könyvünnep megszervezését is nagyban inspirálta, hogy a Covid-járvány miatt elmaradt találkozásokat ilyen módon pótolják, alkalmat adva a szerzők, a szakértők és az olvasók diskurzusára, a közösségépítésre.

A május 7-i könyvünnep fő témái voltak a gazdaság és a fenntarthatóság kérdéskörei. Pódiumbeszélgetések, interaktív programok, kiállítások várták a látogatókat.

A gazdasági blokkban a Kopátsy Sándor-életműsorozat eddig megjelent kötetei – Beszélgetések Adyval; Új közgazdaságtan; Van kiút! – kerülnek fókuszba, és bemutatják a legújabbat, a T.E.T.T. címűt is. A kötet szerkesztőjeként és az életmű gondozójaként a kerekasztal-beszélgetés résztvevője volt Bánkuty Tamás, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) igazgatója is.

A fenntarthatósági modulban a PABooks „bolygómentő” könyvei – Nincs B bolygó; Mit tenne a természet; Bolygónk globális hatósága; Tíz év múlva itt az éjfél ­–, és ezek fő tanulságai kerültek terítékre.

A kerekasztal-beszélgetésekkel, könyvbemutatókkal egy időben kis színpadi interaktív, ismeretterjesztő előadásokra is sor került: Fenntarthatósági flow című programjával bemutatkozott a Budapest Centre for Long-term Sustainability (BC4LS), Mesés megoldások, új utak a pénzügyi ismeretterjesztésben címmel pedig a nemrég megnyílt Pénzmúzeum tevékenyégével ismerkedhettek meg a látogatók.

A május 14-i könyvünnep fő témái a geopolitika és a menedzsment lesznek. Ezen a szombaton is pódiumbeszélgetések, interaktív programok, kiállítások várják az érdeklődőket. A napot a Szeder könnyűzenei koncertje zárja.

A geopolitikai modulban a PABooks új könyve, A kínai geopolitikai gondolkodás bemutatására kerül sor szakértő vendégek közreműködésével. A pódiumbeszélgetésben részt vesz a szerző, Horváth Levente korábbi sanghaji főkonzul is, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ igazgatója.

A PABooks a menedzsment-modulban Kalamár Beáta CRAFT Leadership című művét fogja bemutatni.

A koronavírus-járvány ideje alatt személyesen be nem mutatott könyvek ezalkalommal pódiumbeszélgetéseken kerülnek terítékre, úgy mint Az egyszerűség elve; Érzéssel vezetni és Az etikus vezető című kötetek is

Jövő héten a kis színpadon a Pénziránytű Alapítvány és a Magyar Pénzverő várja interaktív programmal az érdeklődőket, de bemutatkozik a Neumann János Egyetem Eurázsia Központja is, illetve a vendégeik megismerhetik a PABooks aktuális sikerkönyveinek TOP 10 üzeneteit is az MNB–BME Könyvklub különdíjas hallgatóinak tolmácsolásában.

Az esemény helyszíne a Magyar Nemzeti Bank Budai Központja. A programok nyilvánosak, ingyenesek, ugyanakkor előzetes regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni a következő szombati, május 14-i programokra május 12-éig lehet ITT!.

A rendezvény online is követhető a PABooks Youtube csatornáján.