INTERJÚ
#Demecser
#Demecseri Káposztás Napok
#Dr. Seszták Miklós
#fejlesztés
#Váradi László
Komoly fejlesztések, fergeteges hétvége Demecseren
Hétvégén rendezik a Demecseri Káposztás Napokat. A megye egyik legnagyobb fesztiválja kapcsán Váradi László polgármesterrel készítettünk interjút.

Ismét komoly fesztiválra készül a hétvégén a város. Akik odalátogatnak, mire számíthatnak?
Demecserben immár 13. alkalommal lesznek káposztás napok, ez a megye egyik legnagyobb rendezvénye. A demecseri káposztás napok arról híresek, hogy rengeteg ízletes káposztás ételt lehet megkóstolni. Ez az idén is így lesz, több mint 40 csapat kínálja majd a jobbnál jobb finomságokat. Biztos vagyok benne, hogy akik kilátogatnak, azok még késő este is a káposztás ételeket fogják kóstolgatni. A gasztronómiai élményeken túl szórakoztató programok sokasága várja a vendégeket. A fellépők névsora úgy lett összeállítva, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően megtalálja a szórakozási lehetőséget.

Ha már a káposztáknál tartunk, itt lehet arra is számítani, mint két évvel ezelőtt, hogy méretesebb káposztákat is lehet majd fotózni, ilyen verseny is lesz?
Igen, ez már hagyomány, hogy a káposztás napoknál a bejáratnál is van egy nagy káposzta, ami mellett lehet fotózkodni, és természetesen az ország minden részéből hoznak hatalmas káposztákat a kiállítók.

Jönnek-e a határon túlról? Az elmúlt éveknek mik voltak a tapasztalatai?
Vendégek is, és káposztát kínáló, főző csapatok is nagy számban érkeznek majd a határon túlról. Mi szerencsés helyzetben vagyunk, itt fekszik a település a hármas határ mellett, ezt ki is használjuk. Meg lehet majd kóstolni az erdélyi, a kárpátaljai specialitásokat is.

Beszéljünk egy kicsit másról is. A megye a második legtöbb forráshoz jut a magyarországi megyék közül. Demecser mennyire tudja kihasználni ezt a lehetőséget?
Elsősorban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatairól beszélhetünk. Demecser nagyon jó helyzetben van. Nagyon sok fejlesztés volt a városban. Itt kiemelném Seszták Miklós fejlesztési miniszter úr segítségét. Van is mit fejleszteni a városban, nagyon sok mindent kell megvalósítani. Így többek között 30 éve vártunk az óvodabővítésre, ami végre most meglesz, már le is tettük az alapkövet. A körzetben építünk kerékpárutat, de piacépítés is lesz, csapadékelvezetés. Nagyon erőteljesen indult meg a településfejlesztés.

Mi az, amit a legsikeresebbnek tart az elmúlt időszakban?
Már az említett óvodai beruházás az, ami a legfontosabb. Még hátravan az iskola felújítása, de amire a legbüszkébbek vagyunk, a közmunka program. Demecseren közel 400 közmunkás van, és a közfoglalkoztatottak rendkívül eredményesen dolgoznak. Látszik a településen is, hogy nagyon sok mindent közmunkaprogramban valósítunk meg. Például állattartó telepet is építettünk. Komoly siker, hogy a közmunkások ilyen eredménnyel tudnak hozzájárulni a település fejlődéséhez.

- Friss Média -