KÉK FÉNY
Kizárta a nagyit a 17 hónapos gyermek, a tűzoltókat kellett hívni
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hét helyszínen avatkoztak be a megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói vegetációs tűznél szerdán több vízsugárral, puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével - írja közleményében Dudás Szilvia.

Szerdán délelőtt Nyíregyházán egy tizenhat hónapos gyermek zárta ki a nagyszülőjét egy Vasvári Pál utcai társasházi lakásból. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a hetedik emeleti lakás erkélyére gépezetes tolólétra segítségével jutottak fel. Az erkélyajtó kinyitását követően jutottak be a lakásba és nyitották ki az ajtót. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A katasztrófavédelem szóvivője a további eseteket sorolva megemlít egy mátészalkait, ahol a Kölcsey utcában két műanyag kuka égett, amelyet a mátészalkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltottak.

Kocsik is törtek tegnap

Két személygépkocsi ütközött Nyíregyházán a Szabolcs és a Malom utcák kereszteződésében szerda délelőtt. A balesethez a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járműveket, majd a közúti akadály megszüntetésén dolgoztak. Személyi sérülés nem történt.

A korom izzott egy családi ház kéményében Tuzséron szerdán, amelyet a záhonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével eltávolítottak. Személyi sérülés nem történt.

Az árokba hajtott és az oldalára borult egy nyerges vontató Bujnál. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd tűzoltó daru segítségével teljes útzár mellett kerekeire állítotték és kivontatták a járművet az árokból. Személyi sérülés nem történt.