KÉK FÉNY
#kutya
#állatbarát
#apartman
#Siófok
Kivégezték a nyaraló család kiskutyáját Siófokon
​Ma már a szálláshelyek tömkelege közül lehet válogatni. Léteznek "állatbarát" apartmanok, és éppen egy ilyen helyen foglalt szállást az a család is, akik magukkal vitték kistermetű, alig kétkilós házi kedvencüket.

A siófoki apartmant elfoglalva, ami kutyabarátnak minősítette magát, kiderült, hogy a szállásnak több tulajdonosa is. Egyiküknek nem tetszett, hogy a nyaralni vágyó család kutyával érkezett - számolt be róla az Origo.

Kedden reggel a család hallotta, ahogy a nemtetszését kinyilvánító tulajdonos üvöltözik az udvaron kiskutyájukkal. Azt kiabálta az állatnak: takarodjon, majd fenyegetőzni kezdett azzal, hogy felrúgja. Ez másnap megismétlődött, ezért a családapa, a kutya gazdája kiment, hogy beszéljen vele, szóban szerette volna rendezni a konfliktust.

A tulajdonos azt mondta, hogy fél attól, hogy megharapja az alig kétkilós állat, aki a család szerint sosem bántott senkit, inkább félős és tartózkodó volt mindig is az idegenekkel.

Mivel a kialakult helyzetre nem találtak megoldást, így a család inkább bevitte magával a házba az állatot.

Később azonban, mikor sétálni indultak volna kedvencükkel, a családfő tett még egy kísérletet arra, hogy rendezze a helyzetet. A tulajdonos ekkor már nemcsak fenyegetőzött, hanem felkapott egy vasrudat és nekiment a férfinak, aki az ölében tartotta a kétéves kiskutyust. Az állat, a kapott ütés következtében, valószínűleg azonnal elpusztult.

A Siófoki Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az 58 éves helyi férfi ellen. Az eljárás során vizsgálják az állatkínzás bűncselekmény körülményeit is, de mivel a nyomozás folyamatban van, egyelőre bővebb információval nem szolgálhatnak - nyilatkozta az Origo-nak a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Orbán Zoltán rendőrőrnagy.

A kép illusztráció.