AKTUÁLIS
Kitüntették Anarcs népszerű háziorvosát
A község díszpolgára lett Dr. Somogyi Gábor. Az oklevelet délután adták át, az ünnepségen ott volt a térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós kormánybiztos is.

Ha az ünnep elérkezik az életben, akkor ünnepelni kell - idézte Márai Sándort a Kisvárdától 5 kilométerre fekvő Anarcs polgármestere, amikor köszöntötte Dr. Somogyi Gábort. Az anarcsi háziorvos 71 évvel ezelőtt született Debrecenben és Gyürében töltötte gyermekkorát, ahol édesapja körorvos volt. Középiskolai tanulmányait Kisvárdában, a Bessenyei György Gimnáziumban végezte.

Édesapja nyomdokaiba lépve az orvosi egyetemet választotta. Debrecenben is, mint mindenhol, ahol megfordult, aktív közösségi életet élt. Szeretett futballozni, játszott a DEAC-ban, sok jó barátot és életre szóló ismeretséget szerzett. 1977-ben nősült, attól az évtől 1983-ig Mezőladányban laktak, ahol neje háziorvos volt.

Dr. Somogyi Gábor az egyetem elvégzése után a vásárosnaményi kórházban kezdett dolgozni a szülészet-nőgyógyászati osztályon. 1982-ben szakvizsgázott ebből a szakterületből. A család 1983-ban Vásárosnaményba költözött, majd amikor 1988-ban Anarcson éppen háziorvosra volt szükség, igent mondott a felkérésre. Hivatását nagy odaadással, elhivatottsággal végezte és végzi ma is: betegei szeretik, magas szakmai tudásában maximálisan megbíznak. Dr. Somogyi Gábor nem csak a testek, de a lelkek gyógyítója, betegeit ismeri, sorsukra, gondjaikra, bajaikra odafigyel - az anarcsiak bölcs tanácsait szívesen fogadják meg. Olyan ember, aki rögtön a megoldáson, a segítésen gondolkodik, és önzetlenül segít betegein, embertársain.

A doktor úr mára ezer szállal kötődik Anarcshoz, ott nőttek fel fiai, ő maga a község futballéletének is a motorja, irányítója lett. Az Anarcs Sportegyesület elnökeként munkájával, anyagi támogatással és orvosként is segíti az egyesületet - méltatta Dr. Somogyi Gábort Kertész Zoltán polgármester.

- FrissMédia -

Fotó: Szabó Sándor