SPORT
Labdarúgás
#Rubus Tamás
#Labdarúgás
#Kisvárda Master Good
Kisvárdán újult meg a Nyíregyházáról elküldött védő
​Rubus Tamás nyáron nem kellett a Nyíregyházának. Kisvárdán talált új otthonra, ahol egy hónapja már kezdőként számítanak a védőre. A klubváltásról és az újbóli NB I-es szereplésről beszélt a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.

A kisvárdai keretben sok, jó játékos található, akik képesek egy-egy meccs eldöntésére. A mi játékunkat a labdabirtoklás és a letámadások jellemzik, ezzel fárasztjuk és zavarjuk meg az ellenfelet – beszélt a kisvárdaiak játékfilozófiájáról Rubus Tamás, aki pályafutása során játszott már az NB III-ban is. A Reggeli Startban azt mondta, hogy bárhol is kellett a pályára lépnie mindig arra törekedett, hogy a maximumot nyújtsa. „30 évesen több rutinnal képes vagyok újra az NB I-ben is megállni a helyem, úgy gondolom az elmúlt meccseken nem okoztam csalódást a szakmai stábnak.” – vélte az őszi kisvárdai szezonjáról.

Rubus Tamás négyszer kezdőként, kétszer csereként lépett pályára a Kisvárda színeiben az NB I-es őszi szezonban. A magyar bajnokságban a sok nemzetiségű várdaiak, a 7. helyen állnak 6 győzelemmel, 2 döntetlennel és 7 vereséggel.

A labdarúgó 6 évet játszott a Nyíregyházánál és ott alapembernek számított, 136 mérkőzésen szerepelt, védőként 6 gólt rúgott. A csapattól mégis elküldték a nyáron: „Hátra volt még 1 év a szerződésemből a Nyíregyházával. Én jól éreztem magam ennél a csapatnál, nem gondoltam, hogy váltanom kéne. Lengyel Roland vezetőedző azonban nem számolt velem, így mennem kellett.” Ezek után kereste meg Révész Attila a Kisvárda sportigazgatója. A játékos a Reggeli Startban elmondta: számára fontos szempont volt, hogy NB I-es csapathoz kerüljön és lehetőleg Nyíregyházához közeli csapathoz tudjon igazolni, így elfogadta a sportigazgató ajánlatát.

Rubus Tamás mesélt a szezon eleji nehézségeiről. Időbe telt mire megszokta újra az első osztály ritmusát. Eleinte csereként lépett pályára, a legutóbbi 4 meccsen azonban már kezdőként számítottak rá. „Most már képes vagyok az NB I-es csatárokkal felvenni a harcot ” - mondta a labdarúgó a DIGI Sport műsorában.