KÉK FÉNY
Kisvárdán terítette a kábítószert - videó
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Kisvárdai Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt intézkedés keretében vontak ellenőrzés alá Nyíregyháza belterületén egy személygépkocsi sofőrjét október 31-én.

A rendőrök a H. Péter 37 éves kisvárdai lakos által vezetett gépkocsiban bruttó 115,6 gramm növényi törmeléket és négy darab, kábítószer gyanúját keltő tablettát találtak. A gépjármű megállításával közel egy időpontban vonták intézkedés alá a gyanúsított tulajdonában álló Peugeot típusú gépkocsit Kékcse külterületén, melyet a férfi egyik nőismerőse vezetett. A nyomozók a jármű átkutatása során a csomagtartóból 10,29 gramm zöld növényi törmeléket, és 600,48 gramm fehér színű, massza állagú, kábítószer gyanúját keltő anyagot foglaltak le. Az előzetes szakértői vélemény alapján a lefoglalt fehér színű massza amfetamin, azaz kábítószernek minősül.


A nyomozás adatai szerint H. Péter lakókörnyezetében rendszeresen értékesített kábítószert. A rendőrök a 37 éves férfit a Kisvárdai Rendőrkapitányságon kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanújával hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél. A 27 éves nő ellen kábítószer birtoklásának bűntette miatt folytatnak büntetőeljárást.