KULTÚRA
Programok
#Endrei Judit
#kisvárda
Kisvárdán tart előadást Endrei Judit a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat keretében
Kisvárdán a Kultúrházak Éjjel-Nappal országos programsorozat keretében 2018. február 2-án pénteken este fél hattól a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában A boldogság Forrása - Mit tehetünk magunkért címmel Endrei Judit a legendás tv-bemondó, aki többek közt 1976-1998 között a Magyar Televíziónál közreműködött a Homokóra, az Ablak, a TV-Híradó, a Hétvége műsoraiban - előadást tart.

Az est folyamán olyan kérdésekre ad választ például Endrei Judit, hogy miként őrizhetjük meg teljesebben és egészségesen az életünket? Éld meg az életet! - de hogyan? Az egykori tv-bemondó mesél a stresszoldó érzelmekről, a közösségek fontosságáról mindezt megfűszerezve az életben hasznosítható tanácsokkal.

Maradva Kisvárdánál. 2018. február 3-án farsangi játszóház a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában 10-től 13 óráig. Kézműves játszóház kicsiknek és kicsit nagyobbaknak: gipsz- és papírálarcok, szemüvegek, bohócok készítése, festése, díszítése - csak a fantáziád szabhat határt! Az elkészült műveket haza lehet vinni. Munka után finom farsangi fánkkal vendégelik meg a gyerekeket. A jelmezben érkezők ajándékot kapnak! A szervezők a a nagyobbról sem feledkeztek meg, hiszen Valentin-napi előkészületek keretében meglepetés-szívecskék készítését tervezik festhető fából és textilből.

2018, február 3-án 14 órától a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában Állati farsangságok…vagy farsangi állatságok? Mintapinty Zenekar élő koncertje.

Kiderül vidám, farsangos, tavaszváró, tavaszköszöntő műsorukból - melyben felvonultatják erdők-mezők apraját-nagyját -, amikor leolvadnak a hósipkák, szóeső esik a globális felmelegítésről, a Los MintaPintyos-szal tarantulamigók tangóznak, megérkeznek az első fecskék, és mikor a háztáji körül már teljes a hiszti, úgy érezhetjük magunkat, mint egy bolond a bálban…De felcsendülnek a televízióból is jól ismert kedvencek: "Mese", "Akinek a kedve dacos..."

Ebben az évben a Helyben van a sokszínűség szlogennel a szervezők arra akarják ösztönözni a résztvevő intézményeket, hogy minél szélesebb programkínálattal készüljenek, ezzel ráirányítva a figyelmet a helyben lévő kulturális értékekre és a művelődési intézmények helyi társadalomban betöltött közösségépítő munkájára.

A Kultúrházak éjjel-nappal Facebook oldalán meghirdetett szelfiversenyre a látogatók a kedvenc művelődési házuk előtt készült fotóikkal nevezhetnek.

A tizenkettedik alkalommal megvalósuló országos rendezvényhez magyarországi és határon túli művelődési intézmények csatlakozhattak. Az országos kínálatról a www.kulturhazak.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.