AKTUÁLIS
Kisvárdán is virtuálisan ballagnak ma a diákok
A város gimnáziumai közül ma egynek, a Szent László Katolikus Gimnáziumnak a diákjai ballagnak virtuálisan. Az iskola már tegnap rögzített egy videót, amit ma 14 órai kezdettel láthatnak az érintettek és az érdeklődők.

A hagyományok szerint mikor az Alma Mater falai közül elballag a végzős diák, meghívót ad át szeretteinek, hogy kísérjék el a gimnáziumi éveit lezáró ünnepségre, osztozzanak örömében. Most azonban a Szent László gimi vezetősége és osztályfőnökei küldtek meghívást. A hagyományokat nem feladva, de más utakon végig járva várják a ballagó diákokat és családtagjaikat, rokonokat, barátokat a virtuális ballagásra az iskola Facebook-oldalán.

A Bessenyei György Gimnázium igazgatója, Bíró Gábor kérdésünkre válaszolva azt közölte, hogy az iskola a későbbiekben rendez „valamilyen megoldásban” ballagást, részletekről még nem tudott beszámolni.

A Várday Kata Református Általános Gimnázium vezetői is később döntenek a ballagás formájáról.

Ami pedig Nyíregyházát illeti, ott a Kölcsey Ferenc Gimnázium a honlapján búcsúzik el a végzősöktől, és - ha a járványügyi helyzet engedi - az érettségi bizonyítvány átadása után osztályonként, zárt körben ballagtatják el őket.

A Zrínyi Ilona Gimnázium az iskola közösségi oldalára feltöltött képes összeállítással búcsúztatta el diákjait a hétvégén.

Az Eötvös József Gyakorló Gimnázium digitális ballagást rendez az iskola honlapján.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum intézményei filmeket készítenek, amelyeket a ballagás időpontjában tesznek közzé.

A Szent Imre Katolikus Gimnáziumban zenés-képes digitális ballagást készítettek, amelynek linkjét elektronikus levélben kapták meg a ballagók.

A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban a végzősök online formában tekinthetik meg osztályfőnökeikkel az iskola honlapján - a hagyományokhoz hűen harangszóval induló, majd lelkészi áldással véget érő - ünnepséget.

Hogy az ország iskolái milyen változatosan oldják meg ebben a rendkívüli évben a ballagást, arról a Középsuli portál írt egy részletes cikket. Van olyan hely, ahol virtuális ballagást szerveznek, máshol városi ünnepséggel készülnek, és olyan gimnázium is akad, amelyik kettős ballagást tesz lehetővé: most virtuálisat, majd ősszel igazi élőt.

Az ország másik végéből, Győrből is hoznak egy érdekes példát: a Révai Miklós Gimnáziumban az igazgató vonul végig a folyosókon a ballagó diákok, a rokonok és tanárok helyett. Mindössze egy videós követi.

"A korábbi években én néztem a ballagást az igazgatói iroda elől, most a ballagók néznek engem. Rosszabb látvány szerintem, de most ez a helyzet– mondta Horváth Péter. Azt meséli, a végzős osztályok tantermeinél megáll, és mond pár szót, az osztályfőnökök pedig a tanteremben búcsúznak el diákjaiktól" - idézi a cikk az iskola igazgatóját.

- FrissMédia -

Képeink a tavalyelőtti besis ballagáson készültek